Erdoğan'ın 28 Şubat paşalarını affetmesini Çetin Doğan kabullenemedi

17 Mayıs 2024

Güncelleme: 18 Mayıs 2024

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ''28 Şubat darbesi'' nedeniyle cezaevinde bulunan 17 ismi affetti. Tahliye olan Çetin Doğan, '' Böyle bir şey söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Anayasal görevi yerine getirmiştir.'' sözleriyle ''affa'' tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Türkiye'de 28 Şubat'ı post-modern darbeyi gerçekleştiren paşalar, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kalan cezalarına af geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete kararıyla; Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol tahliye edildi.

EMEKLİ GENERAL ÇETİN DOĞAN: AF SÖZ KONUSU SÖZ KONUSU DEĞİL

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, 28 Şubat davası hükümlülerinin kalan cezaları sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldı.

Erdoğan'ın affetmesini kabullenemeyen paşalardan olan Çetin Doğan tahliye sonrası şu açıklamayı yaptı:

''Bizim için 'Af'tan bahsediliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Anayasal görevi yerine getirmiştir. Bizim durumumuzda olanlar tahliye edildi, biz 1 yıldır bekletiliyorduk. Bu adaletsizlik ve hukuksuzlukların artık son bulmasını diliyorum.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar