Erhürman'a göre hükümet düştü düşecek!

3 Mayıs 2024

Güncelleme: 3 Mayıs 2024

A
A

Gündemi değerlendiren Tufan Erhürman, ''memleket çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Yoksulluk artıyor. Hükümet sallanıyor, her an her şey olabilir.'' yorumunda bulundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu, yoksulluğun üstüne yokluk da eklendiğini söyledi.

Erhürman, “Şu anda kendine hükümet denen yapı zangır zangır sallanıyor. Ne gün düşecek, ne gün kalkacak, ne gün kabine değişecek, her an her şey olabilir” ifadelerini kullandı.

''ÖZGÜRLÜK ATMOSFERİNDE DE ZEDELENMELER VAR''

Cumhurbaşkanlığını ve müzakereleri çok önemsediklerini vurgulayan Erhürman, “Bir yandan da bu memlekette hükümet meselesini çok önemsiyoruz. Memleket, çok ciddi sorunlarla karşı karşıya” dedi.

Yoksulluğa, yokluk sorununun da eklendiğinin de altını çizen Erhürman, bir şeylerin her gün daha kötüye gittiğini söyledi.

Memlekette, özgürlük atmosferinde de zedelenmeler olduğunu söyleyen Erhürman, eğitimdeki sorunlara da değindi, kamu okullarındaki durumun da özel okullardaki durum da ortada olduğunu ifade etti.

''TAM GÜN EĞİTİMİ SAVUNUYORUZ''

Kamu okullarında gerçek anlamda tam gün eğitimi savunduklarına dikkat çeken Erhürman, nüfus planlamasının önemine işaret etti.

"BİZİ ÇÖZÜME ULAŞTIRACAK BİR MÜZAKERE İSTİYORUZ”

Tufan Erhürman Kıbrıs Postası Web TV’de Erçin Şahmaran'ın programında gündemi değerlendirdi.

Kıbrıs konusunda da konuşan Erhürman, “Bizi çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz” dedi.

Kıbrıs sorununun toplumlararası bir sorun değil, uluslararası bir sorun olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” de üç garantör ülkeyle kurulduğunu anımsattı.

Bölgenin koşullarının da ciddi şekilde Kıbrıs’ı etkilediğine işaret eden Erhürman, şöyle devam etti:

“Görünmez bir ‘müzakerenin’ şu anda yürüdüğünü söylemek için kahin olmaya gerek yok. ‘Müzakere öncesi müzakere’ geniş kesimlerle yürütülüyor. Bu sonuca ulaşır mı ulaşmaz mı göreceğiz.”

Kıbrıs sorununda ‘bir şeyler pişirilmeye çalışıldığını’ gördüklerini kaydeden Erhürman, CTP olarak kendi pozisyonlarını ortaya koyduklarının altını çizdi.

Yeni müzakere sürecinin, sonuç alıcı bir süreç olması gerektiğini belirten Erhürman, “Başlarken nereye varacağımızı, başlarsa konumumuzun ne olacağını bilelim. Müzakere istemiyoruz. Bizi çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz” dedi.

“BM’nin kendi sözüne sahip çıkmasını istiyoruz” diyen Erhürman, siyasi eşitlik ilkesini “olmazsa olmaz” diye niteledi.

CTP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Tufan Erhürman, “CTP, bir cumhurbaşkanı adayı göstermelidir ve o seçimi de kazanmalıdır. Kimin aday olacak meselesini henüz masaya yatırmadık" ifadelerini kullandı.

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti 2022 yılının Mayıs ayında kurulmuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar