Tatar, Ediz Hun'un programında tekrar vurguladı: Önce egemenlik, sonra görüşme!

8 Mayıs 2024

Güncelleme: 9 Mayıs 2024

A
A

Türk sinema oyuncusu Ediz Hun’un, Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) öğrencilere yönelik "Ediz Hun’la Kıbrıs Şehitlerini Anıyoruz" söyleşisine ilgi yoğundu. Programda konuşan Tatar, Kıbrıs sorununa değindi.

ZgotmplZ

Girne Amerikan Üniversitesi'nde (GAÜ)  gerçekleşen "Ediz Hun’la Kıbrıs Şehitlerini Anıyoruz" söyleyişi büyük ilgi gördü.

Programa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin yanı sıra, diğer sivil ve askeri yetkililer, yerli ve Türkiye’den konuk muharip dernek temsilcileri, üniversite yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Program, Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş'ın "Barış Harekatının 50. Yılına Dair Hikayeleri"ni paylaşmasının ardından, Ediz Hun'un öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşiyle devam etti. Hun, gençlere başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğini vurgulayarak, önemli tavsiyelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında 1974 yılında gerçekleşmemiş olsaydı olası durumları değerlendirirken, vatan savunmasında yer alan gazileri kutladı ve şehitleri andı. Ediz Hun'un gençler için önemli bir örnek olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs'a gelerek Mehmetçik, mücahit ve halkla buluşmasının önemine işaret etti.

Büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olarak Akdeniz’de ve “Mavi Vatan’da” sonsuza kadar var olmanın peşinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkünün artık bölgede bir taraf, otorite ve devlet olduğunu ve artık “Adadaki gerçekleri herkesin kabul etmesinin gerekliliğini ve 1974 öncesine dönülemeyeceğini” bugün görüştüğü BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’e de aktardığını belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türk tarafının egemenliği kabul edilmeden Kıbrıs konusunda herhangi bir görüşme yapmayacaklarını da yineledi.

Meclis Başkanı Töre ise Mutlu Barış Harekâtı'nın 50. yılının kutlandığını hatırlatarak, Türk ordusunun KKTC'de artık ev sahibi olduğunu vurguladı. Töre, KKTC'ye sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, aziz şehitleri saygı ve minnetle andı ve millî mücadeleye katkı koyan önemli isimleri hatırlattı.

GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Neriman Saygılı, programın açılış konuşmasında, bölgedeki çatışma ve karışıklıklara dikkat çekerek, egemen güçlerin bölgede huzur bırakmadığını vurguladı. Anma etkinliğinin, ülkeyi vatan yapan aziz şehit ve gazileri anmak ve unutturmamak amacında olduğunu belirtti ve Türkân Şoray'ın katılamamasına rağmen kalbinin Kıbrıs'ta olduğunu dile getirdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar