Ve Almanya elendi... İspanya yarı finalde

5 Temmuz 2024

A
A

EURO 2024'te İspanya ile ev sahibi Almanya karşı karşıya geldi. Uzatmaya giden maçta İspanya, son dakikada bulduğu golle yarı finale yükseldi. İspanya, yarı finalde Portekiz-Fransa maçının galibi ile karşılaşacak.

ZgotmplZ

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) favorilerinden gösterilen İspanya ve Almanya, karşı karşıya geldi. Stuttgart Arena'da oynanan ve erken final olarak nitelendirilen karşılaşmayı uzatma dakikalarının son anlarında bulduğu golle 2-1 kazanan İspanya, adını yarı finale yazdırdı.

İspanya, ikinci yarının hemen başında 51. dakikada Daniel Olmo ile öne geçti. Almanya'nın 77. dakikada Niclas Füllkrug ile girdiği net fırsatta direk gole izin vermedi. Son dakikalarda baskısını arttıran 'Panzerler', 89. dakikada Florian Wirtz ile beraberliği yakaladı. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmaların 119. dakikasında Mikel Merino'nun golüyle öne geçen 'Matadorlar', karşılaşmadan galip ayrıldı. İspanya'da maçın 120. dakikasında kırmızı kart gören Daniel Carvajal, oyun dışı kaldı.

İspanya, yarı finalde Portekiz-Fransa maçının galibi ile karşılaşacak.

SON DAKİKALARIN MAÇI

Almanya'nın sert futbolu karşısında ilk yarım saati orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada İspanya, dakikalar ilerledikçe oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı. Toni Kroos'un müdahalesiyle sakatlanan Pedri'nin yerine oyuna giren Daniel Olmo, takımını öne geçiren isim oldu.

Golden sonra Almanya baskısını arttırdı. İyice savunmaya çekilen İspanya karşısında pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, Florian Wirtz ile beraberliği yakaladı. Niclas Füllkrug ile bir topu da direğe takılan Almanya, maçı uzatmalara götürmeyi başardı. 

Uzatmalarda başa baş giden karşılaşmada golü İspanya buldu. Herkes maçın penaltılara gideceğini beklerken sahneye çıkan Mikel Merino, takımını yarı finale taşıyan isim oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar