Gençlerden oluşan beş grup sahilleri temizliyor

1 Temmuz 2024

A
A

Sahillerin temiz kalması için, dört bölgede oluşturulan beş grup, günde iki kez, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi ve Tatlısu sahillerini temizliyor. Bakanlık, çevre temizliğinin halkın da sorumluluğu olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, sahillerin temiz kalmasını sağlamak ve farkındalığı artırmak amacı ile her yıl olduğu gibi bir grup gençten oluşan personel ile temizlik çalışmaları yürütüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; yaz aylarında düzenlenen ve çevre temizliğine katkı koymayı da hedefleyen çalışma kapsamında, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi ve Tatlısu sahillerinde dört bölgede beş grup, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temizlik faaliyeti yapıyor.

Özellikle kalabalık olan plaj alanları dikkate alınarak yapılan temizlik çalışmalarında; Gazimağusa grubu; Palm Beach-Devran Beach arası ve Glapsides Sahilinde, Yeniboğaziçi grubu Salamis Otel Bölgesi ve Yeniboğaziçi Halk Plajı Bölgesinde, İskele ve Tatlısu ekibi ise Halk Plajı bölgelerinde aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Söz konusu alanlarda çöp bidonları olmasına rağmen, atıkların çevreye gelişi güzel bırakıldığı, özellikle akşam saatlerinde yapılan temizlikte daha fazla çöp toplandığı gözlemlendiğinin belirtildiği açıklamada, temizlik çalışmalarının örnek olmasının ve halkın çevre temizliğine daha fazla duyarlılık göstermesinin tüm halkın sorumluluğu olduğuna da vurgu yapıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar