Marketlerde kullanımı yasak tek kullanımlık plastik ürün denetimi

22 Temmuz 2024

Güncelleme: 22 Temmuz 2024

A
A

Tek Kullanımlık Plastik Ürünlerin Çevre Üzerindeki Etkisinin Azaltılması"na ilişkin tüzük kapsamında Gazimağusa'da yapılan denetimlerde, 11 markette kullanımı yasak plastik ürünler bulunarak, marketlere süre ihbarnamesi verildi.

ZgotmplZ

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Birimi, tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımının azalmasına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Birimi Haziran-Temmuz ayları arasında toplam 23 market denetleyerek, 11 market reyonlarında kullanımı yasak olan plastik ürünlerin bulunması üzerine, marketlere süre ihbarnamesi verdi.

Daire, geçen hafta yaptığı "tek kullanımlık plastik" denetiminde 10 market denetleyerek, kullanımı yasak plastik ürün tespit etti. İşletme sahiplerine süre ihbarnamesi veren daire personelinin, denetimlerinin belli aralıklarla tüm bölgelerde süreceği belirtildi. 

Açıklamada, "Tek Kullanımlık Plastik Ürünlerin Çevre Üzerindeki Etkisinin Azaltılması"na ilişkin tüzük kapsamında bu ürünlerin satılmasının cezasının aylık asgari ücret kadar olduğu kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, tek kullanımlık plastik ürünlerin doğal dengeyi bozduğuna işaret ederek, işletmeleri ve vatandaşı plastik ürün kullanmama konusunda hassasiyete davet etti.

Plastik atıkların doğaya karışması, hem karasal hem de deniz ekosistemlerine ciddi zararlar verdiğine değinen Ataoğlu, plastiklerin hayvanların yaşamlarını tehlikeye attığını ve uzun vadede insan sağlığını da olumsuz etkilediğini belirtti.

Plastik tek kullanımlık ürünlerin kullanımının yasaklanması ile çevreyi korumak için büyük bir adım attıklarını söyleyen Ataoğlu, bu konudaki farkındalığı yaratmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar