Avcı olmak isteyenlere eğitim veriliyor

8 Temmuz 2024

A
A

Yeni avcı olacak 18 yaşını doldurmuş kişiler için 27 Temmuz'da eğitim verilecek. 28 Temmuz'da yapılacak sınavda başarı gösterenler de avcı belgesi alabilecek. Eğitim almak isteyenler, gerekli belgeler ile başvuruda bulunacaklar.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanlığı, yeni avcılara yönelik eğitim düzenleniyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Avcı Eğitim Komisyonu Atanma ve Avcı Eğitimi Tüzüğü kuralları gereği, yeni avcı olacak kişilere Avcı Eğitim Komisyonu tarafından 27 Temmuz Cumartesi günü eğitim verilecek.

28 Temmuz Pazar günü yapılacak sınavda başarı gösteren ve 21 yaşını doldurmuş kişilere “Av Ruhsatı Çıkarabilir Belgesi”, 18-21 yaş arasındaki kişilere de “Öğrenci Avcı Belgesi” verilecek.

Avcı eğitimi almak isteyen kişilerin gerekli belgeler ile eğitim ve sınava başvuru için Kaymakamlıklara veya Avcı Eğitim Komisyonu’na (Avcılık Federasyonu Binası) hafta içi 08.30 - 16.30 saatleri arasında başvuru yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER
  • Kimlik kartı fotokopisi,
  • Av Ruhsatı almaya engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu raporu,
  • İki adet vesikalık fotoğraf,
  • Polis Genel Müdürlüğü’nden alınacak Sabıka Kayıt Belgesi.

Açıklamada, öğrenci avcı adaylarının 18 yaşını doldurmuş, 21 yaşından gün almamış, avcı adaylarının 21 yaşını doldurmuş olması gerektiği, eksik evraklı müracaatların işleme konulmayacağı da belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar