Çavuşoğlu emin: Öğretmenler prefabrik sınıflardan şikayetçi değil

12 Eylül 2024

A
A

Çavuşoğlu, gerek idareler gerekse öğretmenlerin prefabrik sınıflardan çok büyük bir şikayetleri olmadığını ifade etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, prefabrik sınıfların geçici olduğunu bildikleri için okul idarelerinin ve öğretmenlerin bu durumdan şikayetçi olmadıklarını savundu.

BRT’de katıldığı canlı yayında yeni eğitim yılı öncesi değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, prefabrik sınıflar konusunda belli bir zümrenin hedefinde olduklarını ileri sürdü, “Benim bu eleştirileri dikkate almam mümkün değil.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dün Bakanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, prefabrik yapılarla ilgili şu detayları paylaşmıştı:

"Prefabrik yapılarımız hakkında da bilgi vermek gerekirse, 2023 yılında 108 adet prefabrik yapıyı hizmete koyduk. 2024 yılında ise 110 adet prefabrik sınıf, öğretmen odası ve kantin okullarımıza yerleştirildi. Bu noktada, prefabrik sınıflarımızın her birini, 48 metrekare standart sınıf büyüklüğünde düzenledik ve elektrik voltajı yeterli olan okullarımızda çift, voltajı yetersiz olan okullarımızda ise tek klima ile donattık. Tüm bu bilgilere ek olarak, bugüne kadar kurduğumuz prefabrik yapılarımızın maliyeti toplamda 48 milyon 751 bin 775 Türk lirası olmuştur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar