Çavuşoğlu, Erdoğan'ın ''eğitim'' açıklamasını tekrarladı

16 Ağustos 2024

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz törenlerinde KKTC vatandaşı olup KKTC'de ortaöğretimini tamamlayan tüm öğrencilerden Türkiye'de hiçbir ücret alınmayacağını açıklamıştı. Bakan Çavuşoğlu, benzer açıklamayı tekrar yaptı.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu öğrencilerin Türkiye üniversitelerine kayıt yaptırırken veya kayıt yenilerken öğrenim ücreti ödemeyeceklerini açıkladı.

Çavuşoğlu’nun duyurduğu düzenleme, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da açıkladığı kararla başlamıştı.

Bu karar çerçevesinde KKTC vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla eşit haklara sahip olacak. Türkiye'deki üniversitelerde eğitim alacak KKTC öğrencileri, Türkiye vatandaşlarının sahip olduğu katkı payı ve öğrenim ücreti avantajlarından yararlanabilecekler.

Ayrıca, 2 Temmuz 2024 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” kapsamında, KKTC uyruklu öğrenciler için de düzenlemeler yapılmıştır. Kararın 3. maddesinin 9. fıkrasına göre, KKTC uyruklu öğrenciler, devlet üniversitelerine kayıt yaptırırken öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğünden muaf tutulmuştur. Bu düzenlemenin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kayıt yenileyecek mevcut öğrencileri de kapsadığı belirtilmiştir.

Bakan Çavuşoğlu, bu desteğin sağlanmasında önemli rol oynayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerini sundu. Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu desteğinin KKTC gençliğinin eğitimde daha güçlü ilerlemesine ve geleceğe umutla bakmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar