Çavuşoğlu: Öğretmen eksikliğinden dolayı okulların açılışı ertelendi

16 Eylül 2024

Güncelleme: 17 Eylül 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, okulların açılışını bir hafta neden ertelediklerini açıkladı.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, okulların açılışının bir hafta ertelenmesinin nedeni olarak öğretmen eksiklikleri ve olası güvenlik sorunlarını gösterdi.

Çavuşoğlu, öğretmen atamalarının tamamlanmasıyla okulların açılmaya hazır olacağını belirtti.

6 Şubat depreminin ardından okulların güçlendirilmesi için büyük bir çaba sarf edildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, 91 okula bakım ve onarım yapıldığını, 28 okulda güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü ve 20 okulun yeniden inşa edildiğini belirtti.

Okulların fiziki yapılarının büyük ölçüde hazır olduğunu, ancak bazı yerlerde küçük gecikmeler yaşandığını ifade etti. Ayrıca, öğretmen atamalarının ve sağlık raporlarının tamamlanması sürecinin hala devam ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, prefabrik sınıfların geçici bir çözüm olduğunu ve bu modellerin betonarme sınıfların yapılması sürecinde kullanıldığını belirtti. Eğitim Bakanı olarak okulların açılmasını savunduğunu, ancak öğretmen eksiklikleri nedeniyle yaşanabilecek sorunları göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

 Çavuşoğlu, “Atamaların yapılmasıyla birlikte öğretmenlerin Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık raporlarını da alması gerekiyor. Geçici öğretmenlerin atanmasıyla ilgili süreç ise henüz tamamlanmadı.” ifadelerini kullandı.

Kapasitenin artması amacıyla betonarme sınıfların yapım sürecinin proje, vize ve ihale aşamalarıyla birlikte 1 buçuk 2 yıl sürdüğünü dile getiren Çavuşoğlu, bu süreçte ihtiyaç duyulan kapasite artışı için prefabrik sınıf modelini uygulamaya başladıklarının altını çizdi ve geçici bir çözüm modeli olarak bakılması gerektiğini söyledi.

Son olarak, okulların açılışının Ulusal Birlik Partisi Kurultayı ile ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurguladı. Okulların açılışının bu tür siyasi etkinliklerle ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar