Hükümet ortağı DP'den tepki: Çavuşoğlu, üniversiteleri bitirmeye mi kararlı ?

15 Eylül 2024

A
A

Hükümet ortağı olan Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Milli Eğitim Bakanı Nazımoğlu'nu eleştirerek, KKTC Yüksek Öğretim Alanını adım adım yok oluşa götürmekle suçladı.

ZgotmplZ

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, KKTC'deki yükseköğretim sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 25 yaşını aşmış bireylerin üçüncü dünya ülkelerinden KKTC üniversitelerine lisans programlarına kayıt olmasını engelleme çabalarına karşı çıktığını dile getirdi.

Akpınar, diğer birçok ülkenin bu yaş grubundaki bireylerin yükseköğretime katılımına izin verdiğini belirterek, KKTC'nin bu konuda neden bir istisna yaratmak istediğini anlamadığını ifade etti. Ayrıca, uluslararası öğrencilerin vize işlemleri tamamlanmadan önce kayıt işlemlerinin yapılamaması konusunu da eleştirdi. Dünya genelinde birçok ülkenin, öğrencilerin vize işlemleri tamamlanmadan önce kabul ve kayıt işlemlerini yapabildiğini hatırlattı.

Akpınar, KKTC'nin yükseköğretim alanında bir çekim merkezi olma iddiasına rağmen, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmadığını vurguladı. Ayrıca, Başbakan Ünal Üstel'in daha önce gündeme getirdiği Yükseköğretim Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasının artık kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

Son olarak Akpınar, KKTC'nin yükseköğretim politikasının güçlendirilmesi gerektiğini ve hükümetin bu alanda vizyoner bir çalışma yapması gerektiğinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar