Öğrenciler için bilim kulüpleri aracılığıyla ücretsiz eğitim ve etkinlikler

9 Ağustos 2024

Güncelleme: 9 Ağustos 2024

A
A

MEB, İTÜ-KKTC ve KIBZEV arasında imzalanan Bilim Kulüpleri Eğitime Destek iş birliği protokolü ile, öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak eğitim ve gelişim programları planlanacak.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) ve Kıbrıs Bilim ve Zekâ Vakfı (KIBZEV) arasında "Bilim Kulüpleri Eğitime Destek" iş birliği protokolü imzalandı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, protokole Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Murat Sarı ve Kıbrıs Bilim ve Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Günaydın imza koydu.

Açıklamada, protokolle KKTC'de ortaöğretim, lisans ve lisansüstü seviyelerinde eğitim gören öğrencilere yönelik, bilim kulüpleri aracılığıyla çeşitli eğitim ve öğretim programları düzenlenmesi; seminerler, kurslar, konferanslar ve benzeri etkinliklerle öğrencilerin gelişimine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

PROTOKOL KAPSAMI

Protokol kapsamında, tarafların öğrencilere yönelik bilim kulüplerinin kurulması ve faaliyetlerin yürütülmesi konusunda iş birliği yapılacağının kaydedildiği açıklamada, “Bu kapsamda MEB, İTÜ-KKTC ve KIBZEV, öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak eğitim ve gelişim programlarını planlayacak ve uygulayacak. Protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı projeye katılacak öğrencilerin belirlenmesi, duyurulması ve faaliyetlerin onaylanması gibi konularda destek sağlayacak.” ifadelerine yer verildi.

İTÜ-KKTC’nin eğitim içerikleri ve modüller geliştirme, uygun eğitim ortamları sağlama ve akademik kadronun görevlendirilmesi gibi yükümlülükleri üstleneceğinin belirtildiği açıklamada, KIBZEV’in ise projeye gerekli malzeme ve teknik destek sağlama, yurt içi ve yurt dışı gezilerin organizasyonu ile yönetimsel destek sağlama sorumluluklarını yerine getireceği ifade edildi.

“ÖĞRENCİLERE BİLİMSEL BECERİLER KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ortaöğretimden lisansüstü eğitime kadar geniş bir yelpazede öğrencilere bilimsel beceriler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, bu iş birliğinin sadece kısa vadede değil, uzun vadede de genç nesillerin bilim ve teknoloji alanlarında güçlenmelerine olanak tanıyacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar