286 küçükbaş hayvan 13 kişiye verildi

5 Haziran 2024

Güncelleme: 5 Haziran 2024

A
A

"Küçükbaş Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Programı" çerçevesinde 286 küçükbaş hayvan, noter huzurunda yapılan çekilişle 13 kişiye 22 hayvan düşecek sayıda verildi.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yürütülen "Küçükbaş Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Programı" çerçevesinde 286 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu program, kırsal kalkınmayı desteklemek ve hellim tescili için ihtiyaç duyulan küçükbaş hayvan sütü üretimini artırmak amacıyla hayata geçirildi.

Program kapsamında, gerekli başvuru şartlarını yerine getiren ve hak sahibi olduğu tespit edilen 13 yararlanıcıya 286 küçükbaş hayvan dağıtıldı. Bu çerçevede, 12 yararlanıcıya 20’şer koyun ve 2’şer koç, bir yararlanıcıya ise 20 keçi ve 2 teke verildi. Hayvanların dağıtımı, Devlet Üretme Çiftlikleri'nden temin edilerek gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili oluşturulan komisyon, başvuru şartlarını taşıyan kişilerin başvurularını değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda, hak sahibi olarak belirlenen 13 kişiye noter huzurunda yapılan çekilişle hayvanlar gruplandırılarak dağıtıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar