Asgari ücret muamması... Hür-İş: Akıl tutulması... Gardiyanoğlu: Son karar 29 Eylül'de

26 Eylül 2024

Güncelleme: 26 Eylül 2024

A
A

Hür-İş, yeni asgari ücrete işveren tarafının itirazını hayretle karşıladıklarını, Bakan Gardiyanoğlu da kararın, itirazın değerlendirileceği 29 Eylül günü belli olacağını söyledi.

ZgotmplZ

18 Eylül'de açıklanıp, 19 Eylül'de Bakanlar Kurulu'nun onaylaması ile 10 günlük itiraz süresi başlayan yeni asgari ücrete dün Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası resmi itirazda bulundu.

Hür-İş Federasyonu, İşverenler Sendikası'nın asgari ücrete yaptığı itirazı hayretle karşıladığını bildirirken, Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu ise son karar için 29 Eylül’ü işaret etti.

HÜR-İŞ: YAPILAN ARTIŞ DEĞİL, ENFLASYON

İşçi tarafını temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, “İşverenler Sendikası’nın itirazını hayretle karşıladım. Akıl tutulması yaşıyoruz. Hangi artışa itiraz ediyorlar. Yapılan artış değil, hükümetin resmi olarak açıkladığı dört aylık enflasyondur. Hem hayatın pahalılaştıracaksınız hem de maaşa yansıyan hayat pahalılığına itiraz edeceksiniz. İşverenlere soruyorum. Neden elektrik zammına itiraz etmediniz. Bu sizi olumsuz etkilemedi mi? Daha geçen hafta tüp gaza yapılan zamma da itirazınız olacak mı? Dört ay boyunca temel gıda ürünlerine yapılan zamlara neden itiraz etmediniz?” dedi.

GARDİYANOĞLU: AYNI KALABİLİR DE, DÜŞEBİLİR DE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ise, asgari ücretin akıbetinin 29 Eylül Pazar günü yapılacak itiraz değerlendirme toplantısında belli olacağını söyledi.

Gardiyanoğlu, “Asgari ücret aynı da kalabilir, düşebilir de. Bunu toplantı sonrasında açıklayacağız. Son karar 29 Eylül’de verilecek” diye konuştu.

Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur, Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun aldığı kararın yasal dayanaklardan yoksun olduğunu iddia ederek, bu karara karşı çıkmış, hayat pahalılığı ve gıda kalıbı verilerinin komisyon toplantılarında sunulmadığını, yanlış hesaplandığını öne sürerek, resmi itirazda bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar