İşverene göre "asgari ücrete 5 bin 500 TL artışla adalet sağlanamaz"

30 Eylül 2024

Güncelleme: 30 Eylül 2024

A
A

Mevcut asgari ücret artışının işverenler için sürdürülemez olduğunu kaydeden işveren temsilcisi Alp Cengiz Alp, işçi kesimine “Siz bu sistemle 5 bin 500 ya da 5 bin 600 TL artışla adaletin sağlandığını mı düşünüyorsunuz?” eleştirisi yöneltti.

ZgotmplZ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası tarafından asgari ücrete yapılan itirazı görüşmek için toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yer alan toplantı öncesi taraflar açıklamalara bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 18 Eylül tarihinde aldığı tavsiye kararına, Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası 25 Eylül tarihinde itiraz etmişti. Komisyon, yılın üçüncü asgari ücretini aylık brüt 40 bin 436 TL, net 35 bin 180 TL olarak belirlemişti.

İşveren temsilcisi Alp Cengiz Alp, mevcut asgari ücret artışının işverenler için sürdürülemez olduğunu kaydetti.

Gıda fiyatlarına dair bir düzenleme yapılmadığını ifade eden Alp, “Siz bu sistemle 5 bin 500 ya da 5 bin 600 TL artışla adaletin sağlandığını mı düşünüyorsunuz?” diyerek eleştiride bulundu.

SERDAROĞLU: TÜM ÜCRETLERİ DÖVİZE GÖRE DÜZENLEYELİM

İşçi temsilcisi ve Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise işverenlerin itirazına saygı duyduklarını, ancak ücretlerin sürekli dövize çevrilerek değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. 

"Artık asgari ücreti döviz olarak açıklayalım ve tüm ücretleri dövize göre düzenleyelim” diyen Serdaroğlu, ekonominin bu şekilde daha adil olacağını savundu.

Serdaroğlu, hayat pahalılığıyla ilgili işverenler sendikasının açıklamalarına atıfta bulunarak, piyasanın denetlenmesi ve fiyatların düşürülmesi gerektiğini vurguladı. “Ucuzluk sağlanmalı, ama bu sadece söylemde kalmamalı. Piyasa denetim altında tutulmalı.” dedi. Ayrıca, popülizm yapılmaması gerektiğine değinen Serdaroğlu, alınan kararların işçileri zor durumda bıraktığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konu ile ilgili “Hayatı ucuzlatılması ile ilgili önlemler Başbakan Ünal Üstel tarafında ilerleyen zaman açıklanacak.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar