Erdoğan'dan Suriye ile yakınlaşma sinyali: Sayın Esed'le ailece görüşebiliriz

29 Haziran 2024

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad ile "ailecek" görüşebileceklerini söyledi, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok.” dedi.

ZgotmplZ
Beşar Esad ve eşi Esma Esad, 2008'de tatil için Bodrum'a gitmiş, ikiliyi Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan birlikte karşılamıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin yeniden kurulmaması için herhangi bir sebep olmadığını belirtti.

İstanbul'da dün cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söylediğini aktaran bir gazetecinin, "Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok."


Ankara ile Şam yönetimi arasındaki ilişkiler, Suriye'de 2011’de başlayan iç savaşın ardından sona ermişti.

Türkiye, Suriye ile 2011’den sonraki ilk siyasi temasını 2022’in son günlerinde Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirmişti. Ankara, Suriye ile istihbarat servisleri düzeyinde görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

Aynı yılın kasım ayında da Recep Tayyip Erdoğan, Esad’la görüşme ihtimaline dair olumlu açıklamalar yapmış ve “Siyasette küslük dargınlık olmaz.” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar