Hamas lideri Yahya Sinvar Gazze'de öldü mü?

17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

İsrail basını, Gazze'ye düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler arasında İsmail Haniye'nin yerine geçen Hamas siyasi büro şefi Yahya Sinvar'ın da olduğunu duyurdu. İsrail ordusu ''araştırıldığını'' açıklarken, Hamas ise çıkan haberleri yalanladı.

ZgotmplZ

İsrail'in Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline saldırı düzenlediği iddia edildi. ABD ise Yemen'de İran destekli Husilere karşı B-2 hayalet bombardıman uçaklarını kullanarak beş yer altı silah depolama tesisini hedef alan bir dizi saldırı düzenlediğini açıkladı.

İsrail basını, İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın liderliğini yürüten Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti. İsrail ordusu ise Sinvar’ın ölüp ölmediğinin araştırıldığını açıkladı. İşte bölgeden son dakika gelişmeler.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddialarına ilişkin Hamas'tan yapılan ilk açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Medyada ve sosyal medyada, hareketimizin liderleri ile ilgili paylaşılan haberler hakkında önemli açıklamaİşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor. Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor.

Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiçbir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir.''

İSRAİL'DEN GAZZE'DE BM OKULUNA SALDIRI: 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun, 13 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okulu bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı'nda BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hasan Okulu'nu bombaladı. Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail saldırısı nedeniyle okul bahçesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlarda yangın çıktı.

Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralıların bazıları, bölgedeki Kemal Advan ve El-Avde hastanelerine nakledildi.

Sağlık ekipleri, İsrail'in bombaladığı okuldaki kişilere ulaşmakta zorluk çekiyor.İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak bölge halkını göçe zorluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar