İsrail'den Gazze'de yine sivil katliamı: 29 ölü

BBC, 10 Temmuz 2024

Güncelleme: 10 Temmuz 2024

A
A

Gazze'nin güneyinde sivillerin sığındığı bir kampı hedef alan İsrail saldırısında, Gazzeli yetkililerin verdiği bilgiye göre en az 29 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

ZgotmplZ AA

İsrail Gazze'de yine sivillerin sığındığı kampı vurdu.

Gazze'nin güneyinde sivillerin sığındığı bir kampı hedef alan İsrail saldırısında, Gazzeli yetkililerin verdiği bilgiye göre en az 29 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden doktorlar İsrail roketlerinin bir okulun dışındaki çadırları vurduğunu ve ölü sayısının artmasını beklediklerini belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı da İsrail füzelerinin, Han Yunus'un doğusundaki Abasan el Kabira kasabasındaki el Awda okulunun kapısının yanına düştüğünü duyurdu.

Bölgedeki sağlık merkezlerinden gelen görüntülerde, yerlerde yatan ağır yaralılar arasında çocukların da olduğu görülüyor.

BBC'ye konuşan görgü tanığı Ayman el Dahma İsrail saldırısı sırasında, bir pazar ve sivil yerleşimlerinin olduğu bölgede yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu söyledi. Ölü sayısı konusunda "inanılmaz boyutta" diyen Dahma, "Bize buranın güvenli bölge olduğu söylenmişti. Su, gıda, okul vardı... Sonra birdenbire tepemize bir füze düştü." diye devam etti.

İsrail Ordusu ise saldırıda, 7 Ekim saldırılarında rol almış olan bir "Hamaslı teröristi" "hassas cephane" ile hedef aldığını iddia etti.

Ordu, saldırıda sivillerin de zarar gördüğüne dair haberleri incelediğini açıkladı.

İsrail Ordusu bir hafta önce sivillere Gazze'nin güneyindeki Abasan el Kabira'yı terk etme uyarısı yapmıştı. Kasaba Han Yunus kentinin doğusunda İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilmiş Gazzelilere ev sahipliği yapıyordu.

Bu İsrail'in son dört günde, sivillerin sığındığı bir okul ya da yakınına yaptığı dördüncü saldırı.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırılar sonrası İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılarda 38 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar