Japon otomobil devleri sahte testleri kabul etti

4 Haziran 2024

A
A

Japon otomobil üreticileri Toyota, Mazda ve Honda yöneticileri, bazı testlerin sahte olduğunu kabul ederek özür diledi ve bazı modellerin üretimini durdurdu. Soruşturmayı Japon hükümeti başlatmıştı.

ZgotmplZ

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı; toyota, honda, Yamaha Motor ve Mazda markalarını güvenlik testlerini manipüle etmekle suçluyordu. Bu markaların, yedi modelin sertifikasyonu için yanlış güvenlik testi verileri sunduğu iddia ediliyordu.

Japon otomobil devi Toyota, yedi modelle ilgili güvenlik testlerinde hile yaptığını kabul etti.

Şirket Genel Müdürü Akio Toyoda, düzenlediği basın toplantısında ürettikleri araçların güvenlik testlerinde sahte veriler kullandıklarını itiraf etti ve özür diledi.

SUÇLAMALAR VE KABULLER

Toyota'ya yöneltilen suçlamalar arasında çarpışma testlerinde yetersiz veya güncel olmayan verilerin kullanılması, hava yastığı testlerinin hatalı yapılması ve motor gücü testlerinin sahte olması bulunuyor. Toyoda, bu testlerdeki usulsüzlükleri kabul ederek, "Toyota olarak özür diliyoruz. Doğru sertifikasyon sürecini takip etmeden seri üretim yapıp otomobil sattık. Ancak yanlış bir şey görürsek geri adım atıp bunu düzeltmeye çalışacağız." dedi.

ÜRETİM ASKIYA ALINDI

Toyota, hileli testlerden geçen “Corolla Fielder”, “Corolla Axio” ve “Yaris Cross” modellerinin üretimini askıya aldı. Şirket, bu durumun mevcut araçların güvenliğini etkilemediğini belirtti.

Japon hükümeti, Toyota'ya yönelik soruşturmayı ocak ayında başlattı.

Toyoda, şirketin bakanlık talimatlarına uyacağını ve doğru sertifikasyon süreçlerini takip edeceğini vurguladı.

DİĞER ŞİRKETLER DE İTİRAF ETTİ

Toyota'nın yanı sıra, Japon otomobil üreticileri Mazda ve Honda da benzer ihlallerde bulunduklarını kabul etti.

Mazda, Roadster ve Mazda 2 modellerinin üretimini durdururken,

Honda da hatalı testlerden geçen “Accord”, “Odyssey” ve “Fit” modellerinin artık üretimde olmadığını açıkladı. Her iki şirket de bu ihlallerin araçların güvenliğini etkilemediğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar