Karabağ Deklarasyonu'nda, KKTC'nin katkısı takdir edildi

Anadolu Ajansı, 7 Temmuz 2024

Güncelleme: 7 Temmuz 2024

A
A

TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nin ardından yayımlanan Karabağ Deklarasyonu'nda, KKTC, Macaristan ve Türkmenistan'ın TDT'ye gözlemci üye olarak katkıları ve Türk işbirliği kuruluşları arasında devam eden işbirliği takdir edildi.

ZgotmplZ AA

Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nin ardından "Karabağ Deklarasyonu" imzalanarak yayımlandı.

Deklarasyonda, Türk dünyasının ortak değerleri vurgulanarak, sürdürülebilir gelecek inşa etmek için birlik, bağlantısallık ve iklim eyleminin önemine dikkat çekildi.

Zirvenin tarihi değerinin vurgulandığı deklarasyonda, stratejik ortaklıklarını daha da güçlendirmek, derinleştirmek ve TDT'nin ortak stratejisini şekillendirmek için Türk devletlerinin siyaset, ekonomi, ulaştırma, savunma sanayisi, insani, eğitim ve kültür alanlarındaki tüm potansiyelini ve fırsatlarını kullanmasının önemi yinelendi.

Deklarasyonda, Gazze'de sivillerin ayrım gözetmeksizin hedef alınması kınandı ve Gazze'de derhal ateşkes ve insani yardım çağrısında bulunularak, tüm ülkeler Filistin Devleti'ni tanımaya davet edildi.

TDT Zirvesi'nde heyet başkanlarının katılımıyla, "Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi Karabağ Deklarasyonu" İmza Töreni gerçekleştirildi

Deklarasyonda ayrıca, Macaristan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin TDT'ye gözlemci üye olarak katkıları ve Türk işbirliği kuruluşları arasında devam eden işbirliği takdir edildi.

Heyet başkanlarının katılımıyla, Şuşa Kalesi'nin önünde aile fotoğrafı verildi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar