Güney Kıbrıs ve Türkiye Dışişleri Bakanları görüşmeye hazırlanıyor

15 Ağustos 2024

Güncelleme: 20 Ağustos 2024

A
A

Rum Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos'un, ay sonunda Brüksel'de Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşeceği öne sürüldü. Görüşme için Fidan'ın Avrupa Konseyi toplantısına davet edildiği de belirtildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, ay sonunda Brüksel'de Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşebileceğini belirtti.

Kombos, 29 Ağustos'ta Avrupa Konseyi çatısı altında Brüksel'de yapılacak gayrıresmi dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gitmeyi planlıyor.

Rum basınında çıkan haberlere göre, Lefkoşa dün bu toplantıya yeşil ışık yaktı, ancak şu ana kadar Hakan Fidan'ın bu daveti kabul edip etmeyeceği konusunda henüz bir teyit gelmedi.

Rum basını, Fidan'ın Güney Kıbrıs'ın yeşil ışık yakmasının ardından davet edildiğini belirtti.

Eğer Fidan daveti kabul ederse, yeni bir dönemin başlaması kaçınılmaz görünüyor.

Toplantı başlangıçta Macaristan'ın AB dönem başkanlığını üstlenmesi nedeniyle Budapeşte'de yapılması planlanıyordu.

Ancak Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Rusya yanlısı tutumu nedeniyle, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, toplantının Budapeşte yerine Brüksel'de yapılacağını duyurdu.

Borrell, bu kararı açıklarken, "Savaşın tarafı olarak AB dış politikasına karşı çıkmanın ve onu diskalifiye etmenin bazı sonuçları olması gerektiği mesajını, sembolik de olsa, göndermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar