Güney Kıbrıs'ta, Metamax saadet zinciriyle alakalı bir eski polis daha tutuklandı

16 Temmuz 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta Metamax saadet zinciriyle ilgili, 54 yaşındaki eski bir polisin ardından, 63 yaşındaki bir emekli polis de tutuklandı. Toplam 3 kişin tutuklandığı Metamax ile ilgili dolandırıcılık iddialarının miktarı 150 bin Euro'ya ulaştı.

ZgotmplZ

 Güney Kıbrıs’ta patlak veren “Metamax” saadet zinciri meselesiyle ilgili olarak 54 yaşındaki eski polisin ardından 63 yaşındaki bir emekli polisin de tutuklandığı ve aynı gün Limasol Bölge Mahkemesi'nden sekiz gün ek tutukluluk verildiği bildirildi

Cumartesi günü 48 yaşındaki bir kişi daha tutuklanmıştı. Böylelikle tutuklananların sayısı 3'e yükseldi.

Rum basınına göre, tutuklanan bu kişilerin Güney Kıbrıs'taki Metamax saadet zincirinin liderleri olduğu düşünülüyor.

Özellikle emekli polisin, günde 3 bin Euro kazanarak insanları bu saadet zincirine katılmaya ikna ettiği belirtiliyor. Gazete, olayla ilgili soruşturmanın derinleştirildiğini ve bankalar ile kripto para borsalarında da araştırmalar yapıldığı aktarıldı.

Metamax gibi saadet zincirleri genellikle hızlı zenginlik vaadiyle insanları kandırmaya yönelik faaliyet gösterir ve genellikle yasa dışı olarak kabul edilirler. Güney Kıbrıs'ta bu tür faaliyetlerle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar, finansal suçlarla mücadelede ciddi bir adım olarak görülüyor.

Metamax ile ilgili şimdiye kadar 55 ihbar yapılırken, dolandırıcılık iddialarının miktarı 150 bin Euro'ya ulaştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar