Güney, Ronaldinho'nun KKTC formasını imzalamasını hazmedemedi

8 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

KKTC'ye geldiğinde MYK Haber'in Ronaldinho'ya KKTC milli takımının formasını imzalatması, Güney Kıbrıs gündemine taşındı. Pancyprian Futbolcular Birliği'nin (PASP) Yönetim Kurulu Başkanı Sipros Neofitidis Ronaldinho'nun kınanmasını istedi.

ZgotmplZ

Girne'deki bir etkinliğe onur konuğu olarak katılmak üzere KKTC'ye gelen Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldinho Gaúcho'ya (Ronaldo de Assis Moreira) MYK Haber'in KKTC Milli Takım formasını imzalatması, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) büyük yankı uyandırdı.

GKRY'de yer alan Pancyprian Futbolcular Birliği'nin (PASP) Yönetim Kurulu Başkanı Sipros Neofitidis, sosyal medya hesabından MYK Haber'in fotoğrafları ile yaptığı paylaşımda, "eski Brezilyalı futbolcunun var olmayan bir milli takım formasını imzaladığını" iddia ederek, davranışını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve onun tüm UEFA ve FIFA müsabakalarından çıkarılmasını talep etti. 

Rum medyasından Alphanews'te yer alan habere göre, Neofitidis, paylaşımında şunları kaydetti:

"Sayın Ronaldinho'nun bu davranışı kınanmalıdır. Yasadışı bir devlet etkinliğine katılmak ve maddi kazanç için, var olmayan bir Milli takım formasını imzalamak için para almak kabul edilemez. Tüm UEFA ve FIFA müsabakalarından men edilmeli. Para her şey değildir. Para için daha ne kadar düşebilir ki?"

Ronaldinho, dün gece Pars Medya organizasyonuyla düzenlenen Chamada Prestige Otel'in ev sahipliğini yaptığı "International Summit Awards" ödül törenine katılmak üzere KKTC'ye gelişinde, Ercan Havalimanı'nda MYK Haber ekibi tarafından takdim edilen KKTC Milli Takım formasını imzalamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar