Güney'de tutuklu bulunan Simon Aykut ağır cezalık oldu: 124 suçlama yöneltildi

20 Haziran 2024

Güncelleme: 20 Haziran 2024

A
A

KKTC'deki Rum malları üzerine inşaat yaptığı gerekçesiyle iki haftadır Güney'de tutuklu bulunan Afik Grup kurucusu Simon Mistriel Aykut hakkında dava dosyalandı. 124 suçlamayla karşı karşıya kalan Aykut'un ilk duruşması 9 Eylül’de yapılacak.

ZgotmplZ

İskele’deki Caesar Resort yatırımı ile tanınan ve Kıbrıs Rum mallarını gasp ettiği gerekçesiyle 7 Haziran’dan bu yana Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Afik Grup kurucusu Simon Mistriel Aykut hakkında dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi tarafından dava dosyalandığı belirtildi.

Haravgi gazetesi, polis kaynaklarına dayanarak, Aykut’un, toplam değeri 40 milyon euroyu aşan arazilerin satışı ve gasp edilmesine yönelik 124 suçlamayla karşı karşıya olduğunu yazdı.

Aykut ile ilgili davanın 9 Eylül’de Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacağını yazan gazete, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nin yarın ise Aykut ile ilgili tutukluluk kararının devam edip etmeyeceğine karar vereceğini belirtti.

İKİ OĞLU ARANIYOR

Gazete haberinde Aykut’un İsrail ve Portekiz pasaportlu oğulları, 51 yaşındaki Afik Yaacov ve 49 yaşındaki Michael Mistriel Aykut'un da arandığını anımsattı.   

Fileleftheros gazetesi ise ilgili haberinde, 73 yaşındaki Simon Mistriel Aykut’un avukatları Rikkos Mappuridis ve Maria Neofitu’nun mahkeme önünde kendi tezlerini sunarken Aykut’un bahse konu şirketin sahibi olmadığını, hisselerini oğullarından birine devrettiği şeklinde savunma yaptıklarını kaydetti.

Habere göre, Aykut’un avukatları ayrıca, Simon Aykut’un tasarrufunda bulunan şirkete ait banka kartlarının ise Larnaka Havalimanı üzerinden gideceği İsrail seyahatinden kaynaklanan masrafları ödemek için oğlundan aldığını belirttiler.

2004’de geldiği KKTC'de, Mayıs 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte KKTC vatandaşlığı verilen, 1950 İzmir/Bergama doğumlu Aykut, 1977 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar