Hakan Fidan ile görüşecek olan Rum Dışişleri Bakanı, tepkileri dindirmeye çalışıyor

20 Ağustos 2024

A
A

Rum Dışişleri Bakanı Kombos, AB toplantısına Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katılacak olmasını savundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Rum Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos'un, ay sonunda Brüksel'de Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek.

Rum Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, Türkiye'nin 29 Ağustos'ta düzenlenen gayriresmi AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılımının, AB Konseyi'nin önceki raporlarında yer alan kararlara dayandığını belirtti.

Kombos, Türkiye'nin Kıbrıs görüşmelerine aktif ve yapıcı katılım göstermesi halinde, Avrupa-Türkiye ilişkilerinde ilerleme kaydedileceği mesajının nisan ayında AB tarafından verildiğini hatırlattı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın gelecek hafta yapılacak konsey toplantısına katılmasına yönelik kararın arkasında, Rum tarafının taviz verdiği anlamının çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Kombos, bu durumun geçmişte de benzer şekillerde yaşandığını vurguladı.

Kombos ayrıca, Türkiye'nin katılımına yönelik iç siyasette dile getirilen eleştirilerle ilgili olarak, bu görüş ayrılıklarının saygı çerçevesinde değerlendirildiğini ve bu tür farklılıkların cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de var olduğunu söyledi.

Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis ise Kıbrıs'ın, Fidan'ın toplantıya katılmasına onay vermesi için hiçbir baskı yapılmadığını açıklamıştı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar