"KKTC'de emlakçıyım" dedi, Larnaka'da tutuklandı

9 Temmuz 2024

Güncelleme: 10 Temmuz 2024

A
A

Almanya vatandaşı 49 yaşındaki bir kadın, yanında seyahat eden bir kişiye, Kuzey Kıbrıs'ta eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının alım satımı işiyle meşgul olduğunu söyledi. O kişi de polise bildirdi. Alman vatandaşı Larnaka Havaalanı'nda tutuklandı.

ZgotmplZ

Almanya vatandaşı 49 yaşındaki bir kadın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının alım satımı işiyle meşgul olduğu gerekçesiyle Larnaka Havaalanı'nda tutuklandı.

Almanya'dan Larnaka'ya 2 Temmuz Salı günü yapılan uçuşta, kadın yanındaki yolcuya KKTC’de emlak alım satım işi yaptığını söyledi.

Bu yolcu, yanında seyahat eden ve Rum polisinde görev yapan şahsa durumu bildirdi.

Uçağın iniş yapmasının ardından, polis memuru kadını havaalanında görevli polislere gösterdi.

Kadının hakkında başlatılan soruşturma neticesinde, adının KKTC’deki eski Kıbrıslı Rum taşınmaz mallarının alım satımıyla ilgili bir şikayette geçtiği belirlendi. 7 Temmuz Pazar günü Larnaka Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tutuklanan kadın, ertesi gün mahkemeye çıkarıldı ve hakkında 4 gün tutukluluk kararı verildi.

Kadının yakalanmasının başlıca sebebi, kendisinin uçakta yaptığı itiraf oldu.

Frankfurt’tan Larnaka’ya dönerken, uçakta yanında oturan kişiye işini anlatmasının yanı sıra kimlik ve iletişim bilgilerini de vermesi, tutuklanmasına yol açtı. Mahkeme süreci, tercüman bulunamaması sebebiyle zorlukla ilerledi.

DİĞER VAKALARLA İLİŞKİSİ ARAŞTIRILIYOR

Kadının tutuklanmasının, daha önce yakalanan ve hakkında AB tutuklama emri çıkarılan Alman vatandaşı Martin Josef Rikels ile ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor.

Bu olay, KKTC'deki eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarının alım satımıyla ilgili olarak tutuklanan dördüncü vaka.

Daha önce Kıbrıslı Türk Akan Kürşat, Simon Mistriel Aykut ve Rikels de benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

SİMON MİSTRİEL AYKUT'UN DAVASI

Afik Group sahibi Simon Mistriel Aykut, KKTC'deki eski Rum taşınmazlarının kullanımıyla ilgili 124 suçlamayla karşı karşıya. Aykut’un avukatı, 9 Eylül'e kadar tutukluluk kararı bulunan müvekkili için itiraz başvurusunda bulundu. İtiraz, temyiz mahkemesinde bugün dinlenmeye başlayacak. Aykut’un oğulları da benzer suçlamalarla Rum polisi tarafından aranıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar