Rus diplomatı ABD istedi, Rum Yönetimi yerine getirdi

12 Ağustos 2024

A
A

Güney Kıbrıs, ABD yapımı mikro elektronik teknoloji ürünlerini Rusya’ya sokmakla suçlanan Artur Petrov isimli Rus’u ABD’ye iade etti.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs, ABD yapımı mikro elektronik teknoloji ürünlerini Rusya'ya kaçak sokmakla suçlanan Rus vatandaşı Artur Petrov'u ABD'ye iade etti.

Güney Kıbrıs'ın bu kararı, ABD'nin talebi üzerine gerçekleştirilirken, New York'taki Rus Konsolosu Aleksandr Zaharov, bu bilgiyi Rus Haber Ajansı TASS aracılığıyla doğruladı.

ABD Adalet Bakanlığı, Petrov'un ABD'ye iade edildiğini ve her biri 5 ila 20 yıl arasında hapis cezası gerektiren toplam 11 suçlama ile yargılanacağını açıkladı. Rus diplomatların, hem Rus hem de Alman vatandaşı olan Petrov ile telefon irtibatı kurma ve yüz yüze görüşme talebinde bulunduğu da belirtildi.

34 yaşındaki Rus iş insanı Artur Petrov, "Rus şirketine kaçak yollardan büyük miktarda ABD yapımı mikro elektronik teçhizat sağlamak" suçlamasıyla, 26 Ağustos 2023 tarihinde Güney Kıbrıs'ta tutuklanmıştı. ABD'nin talebi üzerine gerçekleştirilen bu tutuklama ve ardından gelen iade, uluslararası diplomatik ilişkilerde önemli bir olay olarak değerlendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar