Üçlü ya da beşli görüşme tartışmaları sürüyor

30 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Mayıs 2024

A
A

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in geçen günlerde "BM'nin yeni bir üçlü ya da beşli görüşme için çalıştığını" ileri sürmesinin ardından, konuyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

ZgotmplZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in geçen günlerde “BM’nin gerek Genel Sekreter Antonio Guterres gerekse Kişisel Temsilci Maria Angela Holguin düzeyinde yeni bir üçlü ya da beşli görüşme için çalıştığını” ileri sürmesinin ardından, konuyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Alithia gazetesi, Hristodulidis'in izlenim yaratma oyunlarının yine ortaya çıktığını belirterek, ulusal konsey toplantısında konuşulanların basına sızdırılmasının ciddiyet göstergesi olup olmadığını sorduğunu ancak sızıntıların başkanlıktan kaynaklandığının ortaya çıktığını yazdı.

Gazeteye göre, sızıntılar sadece Hristodulidis'in Guterres'in öneri sunduğunu savunduğunu, diğer katılımcıların ise sürecin yeniden başlaması için bir nabız yoklaması yapıldığını veya senaryolar tartışıldığını anladıklarını ortaya koydu.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, "BM Genel Sekreteri kanadından öneriler olduğunu söyleyecek kadar ileriye gidemeyeceğini" dile getirdi. Papadopulos, Hristodulidis'in bir öneriye atıfta bulunduğunu ve bu yüzden hangi teklifi kabul ettiğinin sorulması gerektiğini söyledi.

Gazeteye göre, yapılan iddialara göre, gerçekleşen şeyin iki liderin üçlü bir görüşme yapılmasını istemesi durumunda BM Genel Sekreterinin buna hazır olduğunu ifade etmesi olduğu belirtildi.

Gazete, Ulusal Konsey'de yapılan öneriyle ilgili ifşaatların ardından parti başkanlarıyla iletişime geçtiğini ve temasa geçtikleri herkesin "hiçbir öneri yapılmadığını" belirttiğini yazdı.

Nasıl ilerleneceği konusunda prosedürel nitelikli bir nabız yoklaması yapıldığının görüldüğünü ve bu çerçevede üçlü bir görüşme yapılması ihtimalinin de ele alındığını belirten gazete, Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis'in beşli bir görüşmeye de hazır olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Gazete, parti başkanlarının Ulusal Konsey'in "sessizlik kuralına" saygı gösterdiklerini ancak Guterres'in önerisi konusunda basına sızanları yorumlamakla yükümlü olduklarını belirttiğini iletti.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar