110 muhtara prefabrik ofis yapılacak

10 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, 110 muhtar için prefabrik ofis yapılacağını ve muhtarların bilgisayarlarla donatılacağını açıkladı.

ZgotmplZ


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, dernek ve sivil toplum örgütlerini ziyaretlerine devam ediyor. Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Üstel, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile birlikte bugün Muhtarlar Birliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, birlik başkanı Akay Darbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Üstel'in Muhtarlar Yasası'nda ve muhtar binaları konusunda yıllardır çözüm bekleyen sorunları çözdüğünü belirtti. Ayrıca, muhtarların devletten aldığı katkı payının %75'ten %95'e çıkarıldığını hatırlatarak, Üstel'e teşekkür etti.

Başbakan Ünal Üstel, muhtarların bölgelerdeki vatandaşlarla doğrudan iletişim kuran ve onların taleplerini dinleyen önemli bir yapı olduğunu vurguladı.

Üstel, UBP hükümetleri döneminde muhtarlara ilk kez katkı payı verilmesinin, eski Başbakan İrsen Küçük döneminde başladığını hatırlattı.

Üstel, katkı payının %95'e çıkarılmasının yanı sıra, her muhtarın bir ofisi olması için çalıştıklarını söyledi ve 110 muhtar için prefabrik ofis yapılacağını duyurdu. Üstel, muhtarların bilgisayarlarla donatılacağını ve istatistik bilgilerinin hazırlanabileceğini de ekledi.

Üstel, hükümette ve mecliste istikrarlı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, muhtarlar için daha fazla çalışma yapacaklarını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar