2 yaşındaki bebeğe şiddet ve cinsel istismar: 5 kişi tutuklandı

12 Eylül 2024

Güncelleme: 13 Eylül 2024

A
A

Tekirdağ'da, 2 yaşındaki Sıla bebek cinsel istismar ve şiddet mağduru olarak hastaneye kaldırıldı. Anne ve 5 kişi gözaltına alındı. 13 ve 14 yaşlarındaki iki komşu çocuk da tutuklandı.

ZgotmplZ

Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da katledilmesine ağlarken Tekirdağ'dan kahredici başka bir haber geldi.

Tekirdağ'da, 2 yaşındaki Sıla bebek cinsel istismar ve şiddet mağduru olarak hastaneye kaldırıldı. 

2 Ağustos'ta Sıla'nın annesi Bakiye Yeniçeri, çocuğunu Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yeniçeri, çocuğun komşu evinde düştüğünü ve yaralandığını belirtti. Ancak Sıla’nın vücudunda morluklar ve darp izleri dikkat çekti.

Çocuk hastaneden eve gönderildikten sonra, geçen pazar akşamı tekrar baygın halde Malkara Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağlık görevlileri, Sıla'nın beyin kanaması geçirdiğini ve fiziksel şiddete uğradığını belirleyerek durumu polise bildirdi. Sıla, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi ve beyin ameliyatına alındı.

CİNSEL İSTİSMAR BELİRTİSİ

Yapılan incelemelerde Sıla'nın cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla cinsel istismar kesinleşti. Bu durum, Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün tarafından da doğrulandı. Gürcün, annenin çocuğun durumunu fark etmesine rağmen delilleri gizlediğini ve çocuğun bakım yükümlülüğünü yerine getirmediğini ifade etti.

TUTUKLAMALAR BAŞLADI

Olayla ilgili olarak anne Bakiye Yeniçeri ve 5 kişi gözaltına alındı. Yeniçeri, 'Çocuğu ihmal' suçundan tutuklanırken, olayla ilgisi bulunan 13 ve 14 yaşlarındaki iki komşu çocuk da tutuklandı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı ve gizlilik kararı aldı.

Sıla'nın tedavisi devam ediyor ve hayati tehlikesi sürüyor. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ailenin diğer 5 yaşındaki çocuğu koruma altına aldı ve suç duyurusunda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar