2024 trafik kazası bilançosu: 36 can kaybı

7 Ekim 2024

A
A

Ülkede, sene başından bu yana meydana gelen trafik kazalarında 36 kişi hayatını kaybetti. Ölümle sonuçlanan kazalarda en önemli sebep ise sürat...

ZgotmplZ

2024 yılında 6 Ekim itibarıyla ülkede ölümle sonuçlanan 35 trafik kazasında 36 kişi yaşamını yitirdi.

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre, 2024 yılında, 1 Ocak - 6 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde ölümle sonuçlanan toplam 35 kaza meydana geldi. 

ÖLENLERİN DÖRDÜ YAYA

Ölümle sonuçlanan 35 kazada; 16’sı araç sürücüsü, 8’i yolcu, 7’si motosiklet sürücüsü, 4’ü yaya ve 1’i ATV tipi araç sürücüsü olmak üzere toplam 36 kişi yaşamını yitirdi. 

ÖLÜMLÜ KAZALARIN NEDENLERİ

Açıklamada, ölümle sonuçlanan 19 trafik kazasında en önemli etkenlerin ilk sırasında sürat suçu, 8 kazada ikinci en önemli etkenin alkollü içki tesiri altında araç kullanmak suçu, diğer 8 kazada ise sair trafik kuralları ihlalleri sonucu olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

ÇOĞUNLUĞU MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE

Ölümle sonuçlanan kazaların 18'inin 06.00 - 18.00 saatleri arasında, 9'unun 18.00 - 24.00 saatleri arasında, 8'inin ise 24.00 - 06.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Kazaların büyük bir kısmı. araç trafiğinin yoğun olduğu mesai saatleri olan 06.00 - 18.00 saatleri arasında ve anayollar üzerinde meydana geldi.

EN FAZLA GAZİMAĞUSA'DA

Ölümle sonuçlanan 35 trafik kazasının; 11’i Gazimağusa, 8’i Lefkoşa, 7’si Girne, 6’sı Güzelyurt ve 3’ü de İskele İlçe sınırları içerisinde oldu.

POLİSTEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Trafik kazalarının asgari seviyeye indirilebilmesi için, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının toplumun her kesimi tarafından önemsenmesinin gerektiği belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bizleri ve halkımızı derin üzüntüye boğan, maddi ve manevi kayıplara sebep olan trafik kazalarına hep birlikte “DUR” diyebilmek için, alınan polisiye tedbirlerin yanı sıra araç sürücülerinin de trafik kurallarına uyarak, özellikle süratli ve alkollü içki tesiri altında araç kullanmaması halinde trafik kazalarını azaltmak mümkün olacaktır. "

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar