3. ülkeden gelen işçilere, yüzde 30 daha az asgari ücret verilecek

12 Ağustos 2024

Güncelleme: 12 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, 3. ülkelerden gelen işçilerin konaklama ve yemek masraflarını karşılayan işverenlerin, yüzde 30’a daha az asgari ücret ödeyeceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, sivil toplum kuruluşlarına başlattığı ziyaretler kapsamında bugün Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti.

Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulu üyeleriyle kapsamlı bir ekonomik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

TURGAY DENİZ: İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Başbakan Üstel’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, halkın refah düzeyinin artırılması ve ekonominin düzenli olarak işlemesi için istikrarın önemine vurgu yaptı. Deniz, "Başbakanımız Ünal Üstel’i sağladığı siyasi istikrardan dolayı kutlarım. Ekonomik istikrarı sağlamak için de cesaretle hareket etmeliyiz" dedi.

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR ŞART

Başbakan Ünal Üstel, sıcak karşılama ve ev sahipliği için KTTO Başkanı Deniz ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Üstel, ziyaret ettiği tüm ekonomik örgütlerin ve sektörlerin ortak beklentisinin siyasi ve ekonomik istikrar olduğunu belirtti. "Her yıl değişen başbakanlarla, her 6 ayda değişen bakanlarla, uzun vadeli çalışma yürütmenin mümkün olmadığını herkes görmüştür" diye konuşan Üstel, refah düzeyinin artmasının kalkınma ve ekonomik gelişimden geçtiğine dikkat çekti.

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEN GELEN ÇALIŞANLARA MAAŞ YERİNE YEMEK

Üstel, 3. ülkelerden gelen çalışanlara yönelik yeni yasal düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

"Çalışanlarının konaklama ve yemek masraflarını karşılayan işverenler, çalışanlarına %30’a kadar daha düşük asgari ücret uygulayabilecekler" dedi.

Bu düzenlemenin sadece konaklama ve yemek desteği veren şirketler için geçerli olacağını belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar