5 ayda 20 kişi yollarda can verdi: İşte ölümlü kazaların ayrıntıları...

4 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

2024'ün daha 6'ncı ayına yeni girilmesine rağmen 20 kişi yollarda meydana gelen kazalar sonucu can verdi. 19 kişi bu yıl yaşanan kazalarda, bir kişi ise geçtiğimiz yıl meydana gelen bir kazanın ardından tedavisi sırasında hayatını kaybetti.

ZgotmplZ

Ülkenin en önemli sorunlarından olmasına rağmen yıllardır görmezden gelinen trafik kazaları ve yol güvenliği meselesi, ortalama her ay 4 insanın yaşamına mal oluyor.

2022 yılında 24, 2023’te ise 48 kişi trafik kazaları neticesinde hayatını kaybederken, 2024'ün ilk 5 ayında ise kayıp sayısı 20 oldu.

19 kişi bu yıl yaşanan kazalarda, bir kişi ise geçtiğimiz yıl meydana gelen bir kazanın ardından tedavisi sırasında hayatını kaybetti.

Bu yıl meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden 19 kişiden 2’si motosiklet sürücüsü, 3’ü yaya, 4’ü araçta yolcu, 10’u araç sürücüsüydü.

18 ÖLÜMLÜ KAZANIN 10'U SÜRAT KAYNAKLI

Ölümle sonuçlanan toplam 18 kazanın 10’u süratten, 3’ü alkollü araç kullanma, 4'ü dikkatsiz sürüş ve biri kavşakta duramama nedeniyle meydana geldi.

Bölgelere bakıldığında ise Lefkoşa’da 3, Gazimağusa’da 7, Girne’de 4, Güzelyurt ve İskele’de ise 2’şer ölümlü kaza yaşandı.

TARİH SIRALAMASINA GÖRE ÖLÜMLE SONUÇLANAN KAZALAR 

7 Ocak 2024

Yılın ilk ölümlü kazası İskele - Gazimağusa Anayolu üzerinde 7 Ocak günü meydana geldi. Kullanımındaki otomobil ile Gazimağusa yönüne ilerleyen 39 yaşındaki Zahra Ghodrati, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, ağaca çarptı. Otomobil sağ yan kısmı üzerine devrilirken, sürücü Zahra Ghodrati olay yerinde yaşamını yitirdi.

28 Ocak 2024

Ocak ayı bitmeden ikinci ölümlü kaza Yonca Kavşağı - Ercan Anayolu'da yaşandı. 55 yaşındaki Mustafa Kaya, yönetimindeki van araçla tali yoldan anayola giriş yaptığı sırada, Ercan yönüne seyreden 25 yaşındaki Çağrı Miralay'ın (E) otomobiliyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle aracı yoldan çıkan ve akasya ağaçlarına çarparak duran Miralay, olay yerinde hayatını kaybetti.

25 yaşındaki Çağrı Miralay, olay yerinde can vermişti.

2 Şubat 2024

Şubat başında yaşanan bir diğer ölümlü kaza ise Gazimağusa-Lefkoşa Anayolu'nda meydana geldi. Yönetimindeki otomobille Nergisli'den İnönü istikametine seyreden 40 yaşındaki Havva Ulusular, İnönü kontrollü yol kavşağından ana yola giriş yaptığı sırada, Lefkoşa yönüne seyreden 48 yaşındaki Kemal Süleymanoğulları'nın kullanımındaki otomobille çarpıştı. Kaza sonucu Süleymanoğulları'nın aracında yolcu olarak 93 yaşındaki Melek Süleymanoğulları, sevk edildiği Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

4 Şubat 2024

29 Ocak günü, Gazimağusa-Karpaz Anayolu’nun 10-11’inci kilometreleri arasında meydana gelen trafik kazasında yaralanan 51 yaşındaki Ayşe Beştemür Çelik, tedavi altında olduğu Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 4 Şubat günü kurtarılamadı. Kaza, yönetimindeki ML 053 plakalı otomobil ile Gazimağusa yönüne doğru seyreden 78 yaşındaki Mehmet Çelik'in, emniyet şeridi içerisinde duran 51 yaşındaki Osman Batular'ın sürücüsü olduğu araca çarpması sonucu yaşanmış, Ayşe Beştemür Çelik yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

13 Şubat 2024

Şubat ayındaki bir başka ölümlü kaza ise Tuzla - Mutluyaka Anayolu üzerinde yaşandı. Otomobiliyle Mutluyaka istikametine doğru seyreden 39 yaşındaki Süleyman Sülük, yolun solunda yürümekte olan Muhammad Umar Farooq ve Sanawar Shabaz'a çarpmış, kazada ağır yaralanan 27 yaşındaki Farooq, kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yaşama tutunamamıştı.

14 Şubat 2024

Güzelyurt - Lefke Eski Anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında ise bir çocuk sürücü yaşamını yitirmişti. Direksiyon başında geçtiği otomobille Güzelyurt’dan Aydınköy'e doğru ilerleyen 14 yaşındaki Savaş Erdem Soybal, sola meyilli virajı alamamış, yolun solundan çıkan otomobil, önce bir ikametgahın bahçe duvarına, ardından da ikametgahın duvarına çarparak durabilmişti. Kaza sonucu çocuk sürücüsü Savaş Erdem Soybal, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Çocuk sürücü Savaş Erdem Soybal, olay yerinde yaşamını yitirmişti.

26 Şubat 2024

Şubat ayındaki son ölümlü kaza ise Girne - Tatlısu Anayolu'nda meydana gelmişti. Motosikletiyle Tatlısu istikametine doğru seyreden 29 yaşındaki Cemre Yönet, tali bir yoldan ana yola çıkan19 yaşındaki Mikail Akbaş'ın idaresindeki otomobile çarpmıştı. Yönet, olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Akbaş'ın 285 mlgr alkollü olduğu tespit edilmişti.

5 Mart 2024

Mart ayındaki ilk ölümlü kazanın adresi ise Lefkoşa - Gazimağusa Anayolu olmuştu. Yönetimindeki otomobille İnönü kavşağına 500 metre kala direksiyon hakimiyetini kaybeden 75 yaşındaki Ahmet Latif, önce orta refüje düşmüş, ardından takla atarak karşı şeride geçmişti. Bu sırada Lefkoşa istikametinden gelen Umut Baran'ın otomobiliyle çarpışmıştı. Kazada Ahmet Latif olay yerinde hayatını kaybetmişti.

18 Mart 2024

Bir diğer ölümlü kaza Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanmıştı. Kullandığı ATV aracıyla seyir halindeyken, yola atılan bir köpeğe çarpan 27 yaşındaki Ömer Gezer, daha sonra park halindeki iki araca çarparak devrilmişti. Gezer, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

23 Mart 2024

Aynı ay için yaşanan bir başka ölümlü kaza ise Girne'de, Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Kullanımındaki otomobille cadde üzerinde makas atarak ilerleyen 20 yaşındaki Gökmen Güniken, aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkmış, bu esnada kaldırımda yürüyen üç üniversiteli gence çarpmıştı. 22 yaşındaki Cihan Yüksel olay yerinde yaşamını yitirmişti. Ağır yaralanan 21 yaşındaki Büşra Yavuz ise 9 gün yaşama tutunabilmişti.

Üç üniversiteli gençten ikisi, 9 gün arayla can vermişti.

25 Mart 2024

Mart ayındaki son ölümlü kazanın adresi ise Girne - Güzelyurt Anayolu üzerinde, Lapta'daki oteller bölgesi olarak bilinen yolun hemen gerisinde yaşanmıştı. 172 mlgr alkollü olarak direksiyon başına geçen 32 yaşındaki Emirhan Yürük, Girne istikametine doğru seyrettiği sırada otomobiliyle karşı şeride geçmiş, bu sırada,  karşı istikametten gelen otomobille kafa kafaya çarpışmıştı. Kaza sonucu araçta yolcu olarak bulunan 19 yaşındaki Barış Ağca olay yerinde yaşamını yitirmişti.

1 Nisan 2024

Girne'de 23 Mart'ta iki arkadaşıyla birlikte kaldırımda yürürken makas atan bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 21 yaşındaki Büşra Yavuz, kazadan 9 gün sonra 1 Nisan günü, tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda etmişti.

2 Nisan 2024

Gazimağusa’da geçen yıl 23 Ağustos’ta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 55 yaşındaki Nurettin Aksoy, Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede kazadan yaklaşık 7.5 ay sonra yaşamını yitirmişti. Serbest Liman içerisinde yaşanan kazada, 70 yaşındaki İsmet Alkurt, kullanımındaki tırla, yaya olarak yürüyen Nurettin Aksoy’a çarpmıştı. Kaza sonucu ağır yaralanan yaya Nurettin Aksoy, Türkiye'ye sevk edilmişti.

2 Nisan 2024

Aynı gün Yeşilyurt'ta meydana gelen trafik kazasında ise İrfan Hasret yönetimindeki çift kabin araç ile Zihni Yılmaz'ın kullandığı motosiklet çarpışmış, kaza sonucu 57 yaşındaki Zihni Yılmaz olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Motosiklet sürücüsü Zihni Yılmaz, çift kabin araçla çarpışmasının ardından yaşamını yitirmişti.

3 Nisan 2024

6 Mart tarihinde Dikmen-Lefkoşa Anayolu’nda meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavisine Türkiye'de devam edilen 50 yaşındaki Mahmut Öztürk, yaklaşık bir ayın ardından yaşamı yitirmişti. Kaza, yönetimindeki çift kabin araçla kuzey istikametine doğru seyreden Mahmut Öztürk'ün, sola meyilli virajı alamayarak, yolun sağ şeridine geçmesi ve o esnada karşı istikametten gelen 38 yaşındaki Babahan Yusupov'un kullanımındaki tıra çarpması sonucu meydana gelmişti. Kaza sonucu ağır yaralanan Öztürk, daha sonra Türkiye’ye sevk edilmişti. 

4 Nisan 2024

Geçitkale-Tatlısu Anayolu'nda 4 Nisan günü yaşanan kazada ise, idaresindeki beton yüklü kamyonla (mikser) Tatlısu istikametine doğru seyreden 58 yaşındaki Ercan İnik, sağa meyilli bir virajda direksiyon kontrolünü yitirerek, yoldan çıkmış, çelik bariyerlere çarpan mikser, takla atarak, yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki dere yatağına yuvarlanmıştı. Kaza sonucunda Ercan İnik, olay yerinde yaşamını yitirmişti.

6 Nisan 2024

Nisan ayının ilk 6 gününde trafik kazaları nedeniyle tam 6 kişi birden yaşamını yitirmişti. 6 Nisan'da, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nda, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracıyla refüje çarpıp yoldan çıkan ve ardından beton sete çarpan 24 yaşındaki Mehmet Sait Baycengiz, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

24 yaşındaki Mehmet Sait Baycengiz, 6 Nisan'daki kazada can vermişti.

2 Mayıs 2024

Mayıs ayının ilk ölümlü kazası ise 2 Mayıs günü gerçekleşmişti. Büyükkonuk – Kaplıca Anayolu arasında ilerleyen GKRY’de sakin 79 yaşındaki Fotis Fotiou (E), arkasını kontrol etmeden sağa dönmek istemiş, o esnada aynı istikamete doğru seyretmekte olan 62 yaşındaki otobüs sürücüsü Hakan Aslan, Fotiou'nun araca çarpmıştı. Fotis Fotiou, ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada yaşamını yitirmişti.

17 Mayıs 2024

8 Mayıs'ta Ercan-İskele Anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan, KKTC'de uzman çavuş olarak görev yapan 26 yaşındaki Mücahit Demirel, Türkiye’de tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde (GATA) 17 Mayıs günü hayatını kaybetmişti. Serdarlı kavşağı yakınlarındaki kaza 19 yaşındaki Özkan Tulga'nın kullanımındaki otomobille karşı şeride geçmesi ve o esnada karşı istikametten gelen Demirel'in otomobiline çarpması sonucu meydana gelmişti. Kaza sonucu ağır yaralanan Mücahit Demirel, daha sonra Türkiye’ye sevk edilmişti. 

Mücahit Demirel'in yaşama savaşı 9 gün sürmüştü.

1 Haziran 2024

Haziran ayının ilk ölümlü kaza ise Gazimağusa - Lefkoşa Anayolu'ndaki Korkuteli mevkisinde meydana gelmişti. Orhan Gökçe yönetimindeki 6 yolcunun içinde olduğu otomobil, Lefkoşa’ya doğru sağ şeritte seyrederken, Korkuteli köyü yakınlarında yoldan çıkarak, takla atmıştı. Kaza sonucu ağır yaralanan 40 yaşındaki Hediye Gökçe, kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar