600 bin TL'lik "kira hırsızlığı" ile suçlanıyordu... Tutuksuz yargılanacak

Kamalı Haber, 20 Haziran 2024

Güncelleme: 20 Haziran 2024

A
A

Ev sahibi adına tahsil ettiği kiraları çalma suçlamasıyla tutuklanan zanlı, teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen müstahdem tarafından sirkat suçundan tutuklanan G.Ç. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının Kasım 2023 ile Nisan 2024 ayları arasında Lefkoşa’da Korkut Efendi Mahallesi üzerinde bulunan toplam 14 dairenin kiraları olan toplam 14 bin 700 sterlin (614 bin TL) nakit parayı mal sahibi olan 87 yaşındaki Adil Erdem Ersalahi’nin direktifiyle topladığını söyledi.

Polis, zanlının tahsil ettiği parayı mal sahibine vermeyerek, çaldığını belirtti.

Polis memuru, zanlının para aldığı kiracılardan ifade temin edildiğini, söz konusu tanıkların parayı ödediklerini söylediklerini aktardı.

Polis, zanlı hakkında 6 Haziran’da tutuklama emri çıkarıldığını, 12 Haziran’da Ercan Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yaptığı esnada tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Zanlının ifadesinde “Onların da bana vereceği vardı.” dediğini ve kiraları toplaması karşılığında yüzde 18 komisyon aldığını, alacak-verecek kayıtlarının olduğu bir defter bulunduğunu söylediğini aktaran polis, söz konusu defterin bulunarak emare alındığını, teslim alan ve teslim eden kısımlarında imzalar bulunduğunu kaydetti.

Polis, zanlı aleyhine ilk etapta getirilen "emanetçi sirkat" tarafından suçunun "müstahdem tarafından sirkat" suçuna dönüştüğünü kaydetti. Polis, kiracıların ifadelerinde zanlıya para verdiklerini söylediklerini aktardı. 

Polis, soruşturmanın tamamlandığını, özel eğitim alan iki çocuk annesi olan zanlının, ileride görülecek davaları görülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.  

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 300 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar