ABD başkan adayı Donald Trump'a suikast girişimi

14 Temmuz 2024

Güncelleme: 14 Temmuz 2024

A
A

Donald Trump, seçim mitingi esnasında suikaste uğradı. Kurşun, Trump'ın kürsüde sağ kulağına isabet etti. Saldırı sonrası açıklama yapan Trump "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." dedi.

ZgotmplZ

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a, 13 Temmuz'da Pennsylvania eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi.

FBI olay yerinde öldürülen şüphelinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. Suikast girişimini neden planladığının ise henüz belirlenemediği ifade edildi.

Olay sırasında Trump'ı izleyen bir kişi öldü ve iki kişi de yaralandı.

Donald Trump, suikast girişiminin ardından yaptığı son açıklamada destekçilerine teşekkür etti.

"Birlik olmanın" şu an her zamankinden daha önemli olduğunu ekleyen Trump, "Ülkemizi gerçekten seviyorum, hepinizi seviyorum ve bu hafta Wisconsin'den büyük ulusumuza konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Olay anında birkaç el silah sesinin duyulmasının ardından, Trump kürsünün arkasında eğilerek saklanmaya çalıştı ve gizli servis ajanları Trump'ı korumak için podyuma doğru koştu.

Bu sırada etrafını saran korumalara "Ayakkabılarımı alayım" dediği duyulan Trump, kürsüden götürülmeden önce kalabalığa doğru yumruğunu kaldırarak selam verdi.

Trump'ın kulağından kan aktığı da görüldü. Ardından kurşunun, kafasının yanından kulağını sıyırarak geçtiği anlaşıldı.

ABD GİZLİ SERVİSİ: ESKİ ABD BAŞKANI TRUMP GÜVENDE VE KORUMA ALTINDA

ABD Gizli Servisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyasında yaşadığı olaydan sonra koruma altına alındığını ve güvende olduğunu bildirdi.

ABD Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, X sosyal medya hesabından, bir mesaj paylaştı.

Trump'ın, Pensilvanya'da düzenlediği seçim kampanyası sırasında "bir olay gerçekleştiğini" aktaran Guglielmi, "Gizli Servis, eski Başkanı koruma altına almıştır ve kendisi güvendedir." bilgisini verdi.

Guglielmi, "Bu artık Gizli Servis'in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır." ifadesini kullandı.

SÖZCÜSÜ, TRUMP'IN DURUMUNUN İYİ OLDUĞUNU VE YEREL BİR TIBBİ TESİSTE KONTROL EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump için "Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor." dedi.

Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı.

TRUMP: BÖYLE BİR OLAYIN GERÇEKLEŞECEĞİNE İNANMAK GÜÇ

Eski ABD Başkanı Trump, saldırıda kurşunun sağ kulağına isabet ettiğini belirterek, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." dedi.

Trump, Truth Social sosyal medya hesabından, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı hakkında paylaşımda bulundu.

ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine, hızlı müdahaleleri için teşekkürlerini ileten Trump, seçim kampanyası alanında hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Donald Trump, ateş edenin de öldüğünü vurgulayarak, saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilginin bulunmadığını kaydetti.

Eski ABD Başkanı Trump, saldırıda kurşunun sağ kulağına isabet ettiğini aktararak, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." ifadesini kullandı.

Kurşun isabet ettikten sonra "bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladığını" dile getiren Trump, çok fazla kan kaybı yaşadığını belirtti.

ABD GİZLİ SERVİSİ, SALDIRININ MİTİNG ALANININ DIŞINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın Pensilvanya'daki mitingi sırasında, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden sahneye doğru birçok kez ateş ettiğini açıkladı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar