Adalet arayan acılı anne Meclis'e seslendi: Gelsinler görsünler biz nasıl yaşarız...

31 Mayıs 2024

A
A

23 yaşındaki Kenan Kurtdemir, 3 yıl önce trafik terörünün kurbanı oldu. Davası ise geçtiğimiz günlerde başladı. MYK Haber, oğlunun adaleti için soluksuz bir mücadele veren anne Sezal Kurtdemir ile konuştu, sesine kulak verdi.

ZgotmplZ

3.5 yıl geçti üzerinden...

17 Ocak 2021 tarihinde Girne’de ana yola çıktığı esnada, otomobiline bir başka otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı Kenan Kurtdemir.

Yaşama tutunmak için 5 gün mücadele etti. Takvimler 22 Ocak’ı gösterdiğinde ise savaşı kaybetti. Kurtdemir’in organlarını 3 kişiye umut oldu.

İki erkek evladı olan Kurtdemir ailesinin küçük oğluydu Kenan. 

O gitti, arkasından acısına dayanamayan babası da koptu bu dünyadan…

Anne Sezal Kurtdemir bir oğluyla ayakta durma çalışıyor. Kenan’ın hatırası “Happy” isimli köpeği de şimdi en büyük yoldaşı…

Oğlunun mezarına her gün, "Kenan'ın Gül Bahçesi" adını verdikleri alandan gül taşıyor. En sevdiği parfümünü sıkıyor oğlunun mezarına...

Odası ise Kenan'ın en son bıraktığı gibi...

DURUŞMA GÜNÜ AİLEYE HABER VERİLMEDİ

Yargı süreci ise Kenan’ın vefatından 3 yıl sonra başladı. İlk duruşma aileye haber verilmedi.

Yıllardır oğlunun adaleti için yaşıyor Sezal Kurtdemir. Karşılaştığı tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan, adalet arayışını sürdürüyor.

Anne Kurtdemir, yaşanan onca ölüme rağmen hala bir adım atmayan yasa yapıcılara çağrı yapıyor: Gelsinler görsünler biz nasıl yaşarız...

Beklentisi diğer kayıp yakınları ile aynı: Başka canlar yanmasın, kimse ağlamasın...

MYK Haber'in acılı ailelerin sesi olmak için çıktığı, 8 ayrı videodan oluşan “Kıbrıs’ta adalet arayışı” dosyası üçüncü bölüm olan Kenan Kurtdemir’in hikayesi ile devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar