Adıyaman öncesi Karakaya'dan iki önemli mesaj

10 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Ruşen Karakaya, soruşturma izni verilen kamu görevleri ile ilgili iddianamenin bir an önce yazılıp, en ağır cezayla yargılanmalarına başlanmasını ve 9 Eylül'den bütün gerçekleri yansıtan bir raporun çıkmasını beklediklerini kaydetti.

ZgotmplZ Samet Karakoç

İsias Otel davasının üçüncü duruşması 12 Haziran Çarşamba günü Adıyaman'da görülecek.

Adalet mücadelesine devam eden aileler, yarın beraberlerinde siyasilerin de olduğu kalabalık bir heyetle Adıyaman’a gidecek.

Duruşma öncesi MYK Haber'e kısa bir değerlendirmede bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Üçüncü duruşmamız için yine tek yürek, çok kalabalık bir ekiple Şampiyon Meleklerimizin adaletini sağlamak için Adıyaman'da olacağız." dedi.

"KAMU GÖREVLERİ İLE İLGİLİ İDDİANAME BİR AN ÖNCE YAZILIP, YARGILAMA BAŞLAMALI"

Gelinen son aşamada kamu görevlilerine soruşturma izni verilmesini "İçimizi bir nebze de olsa rahatlatan bir karardır." şeklinde niteleyen Karakaya, "Fakat bir an önce soruşturmanın tamamlanması ve bu sorumluların da en ağır ceza ile yargılanması için iddianamenin hazırlanmasını bekliyoruz. Bunun için de hiç durmadan mücadelemize devam edeceğiz." vurgusu yaptı.

"9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NİN TÜM GERÇEKLERİ KAPSAYAN RAPOR YAZACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

Bu duruşmaya 9 Eylül Üniversitesi’nin hazırlayacağı bilirkişi raporunun yetişmeyeceğinin altını çizen Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Ama bir sonraki duruşmada 9 Eylül'ün tüm gerçekleri, tüm kapsamıyla ortaya koyan raporuyla mahkemenin doğru kararlar alacağına inancımız tamdır. Adalete ve bilime güvenmek istiyoruz." dedi.

Karakaya, Adıyaman'da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Rehberler İçin Adalet Platformu'nun 72 canın aileleri olarak tek yürek hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.

ADIYAMAN YOLCULUĞU YARIN, DURUŞMA ÇARŞAMBA

İsias Otel davasının üçüncü duruşması, 12 Haziran Çarşamba günü Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da yapılacak.

İsias Otel davası için, daha önce olduğu gibi Başbakan Ünal Üstel, aileler ve siyasilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyet, 11 Haziran Salı günü Adıyaman’a gidecek.

İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan’da görüşülmüş ve 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirilmişti.

Dört gün süren ilk duruşmanın ardından, tek gün görüşülen ikinci duruşmada, mahkeme ara kararlar almıştı.

Mahkeme ikinci duruşmada; tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, ayrıca Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar vermişti. Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini ise; 12 Haziran saat 10.00 olarak belirlemişti.

Duruşma ardından mahkeme, 14 Mayıs’ta Grand İsias Otel'le ilgili bilir kişi raporunun 9 Eylül Üniversitesi tarafından yeniden hazırlanmasına karar verdi.

Diğer yandan 28 Mayıs’ta ise; Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar