Ağıllar'daki yangına ilişkin son durumu Tatar paylaştı

8 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, İskele’ye bağlı Ağıllar köyü girişinde dün çıkan ve kontrol altına alındıktan sonra soğutma işlemi sırasında yeniden alevlenen yangının,  saat 03.45 itibarıyla yeniden kontrol altına alındığını bildirdi. 

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ağıllar Köyü girişinde dün etkili olan yangına ilişkin son durumu paylaştı.

Kişisel sosyal medya hesabından sabaha karşı açıklama yapan Tatar,  saat 03.45' İskele İtfaiye’den Polis Müfettişi Tahir Bulak ile görüştüğünü belirterek, "İskele bölgesinde Ağıllar - Altınova girişinde dün öğle saatlerinde başlayan yangına ekiplerimizin başarılı bir şekilde müdahaleleri ile yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir. Tekrar alevlenme riskine karşılık itfaiye dahil ekiplerimiz bölgede söndürme faaliyetlerini yakından izliyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, İtfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ve İskele Belediyesi ekipleri ile söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan bölge halkına teşekkür etti.

Ersin Tatar, halka aşırı sıcaklarda yangına yol açabilecek her türlü hareketten uzak durmaları çağrısı da yaptı.

Ağıllar Köyü girişinde dün öğlen saatlerinde başlayan yangın, havadan ve karadan ekiplerin müdahalesi ile akşam saatlerinde kontrol alınmıştı. Soğutma işlemi başlatılan yangın gece yeniden alevlenmişti.

Öğlen meydana gelen yangında, ilk tespitlere göre yaklaşık 900 dönümlük arazi içinde bulunan kuru otlar, ekinler, maki bitki örtüsü ve muhtelif sayıda çam, harnup ve zeytin ağaçlarının yandığı bildirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar