Aileler adliye önünde: Olası kastla yargılama talebinden asla geri adım atmayacağız

22 Ekim 2024

Güncelleme: 22 Ekim 2024

A
A

Bugün görülecek İsias Otel davasının 4'üncü duruşması için aileler Adıyaman Adalet Sarayı'na geldi. Karakaya, "Bizler, olası kastla yargılama yapılmasını talep ediyoruz ve bu talepten asla geri adım atmayacağız." dedi.

ZgotmplZ

İsias Otel davasının 4'üncü duruşması bugün Adıyaman Adalet Sarayı'nda görülecek.

Duruşma için aileler adliyeye geldi. Saat 10.00'da başlayacak duruşma öncesi aileler adına Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya bir açıklama yaptı.

Karakaya, "Bizler, olası kastla yargılama yapılmasını talep ediyoruz ve bu talepten asla geri adım atmayacağız. Kamu görevlilerinin iddianamesinin de bir an önce yazılmasını ve yargılamanın başlamasını istiyoruz." dedi.

"624 GÜNDÜR KAHROLUYORUZ"

Ruşen Yücesoylu Karakaya'nın açıklaması şöyle:

"Bugün, bir kez daha yüreğimizde tarifsiz bir acıyla, adalet arayışımızın en zorlu duraklarından birinde, 4. duruşmada bir araya geliyoruz. Tam 624 gündür sevdiklerimizin yokluğuyla kahroluyoruz.

Para hırsı, vicdansızlık ve ihmal ile yapılan otel dedikleri kum yığını İsias yüzünden evlatlarımız yanımızda değil. Biz sevdiklerimizi mezar başında ziyaret etmek zorunda kalmamalıydık! Biz onları kucaklamalıydık, onlara sarılmalıydık. Ama bu hak, bizden çalındı. Ve bunu yapanlar hesap verene kadar bu dava asla kapanmayacak.

Bugün yine Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeyiz. Adalet istiyoruz. Göz göre göre işlenen bir cinayettir İsias! Ve bizler bu katillerin en ağır cezayı alması için buradayız. İlk günden bu yana söylediğimiz gibi: Bu dava yalnızca İsias Otel’in sahiplerinin değil, bu binayı denetlemeden açılmasına izin veren herkesin davasıdır. Bizler, olası kastla yargılama yapılmasını talep ediyoruz ve bu talepten asla geri adım atmayacağız. Kamu görevlilerinin iddianamesinin de bir an önce yazılmasını ve yargılamanın başlamasını istiyoruz!

Şampiyon Meleklerimize, rehberlerimize verdiğimiz sözü tutana kadar, bu adalet arayışı sona ermeyecek. Hiçbir anne, hiçbir baba, hiçbir eş bir daha bizim yaşadığımız bu acıyı yaşamamalı. Bu dava sadece bizim için değil, gelecek nesiller için de bir umut ışığıdır.

Hep birlikte, adaleti sağlayana dek mücadele edeceğiz. Tek yürek, tek güç olarak sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Sözümüz var: Sonunda Adalet yerini bulacak!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar