Ailesi kayıp bildirimi yapmıştı: Yasa dışı Güney'e geçip cezaevinde kaldı

Kamalı Haber, 9 Temmuz 2024

A
A

İki yılı aşkın süre önce Lefkoşa'dan yasa dışı yolla Güney Kıbrıs'a geçen ve orada 1,5 yıl cezaevinde kalan zanlı, cezası sonrası Mısır'a gönderildi. Zanlı, Türkiye üzerinden ülkeye girişinde tutuklanarak, mahkemede teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Askeri yasak bölgeyi ihlal edip, güneye giden ve 2 yıl sonra ülkeye geri gelince yakalanan İ.D., teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 19 Mart 2022 tarihinde yabancı uyruklu bir arkadaşıyla birlikte Lefkoşa’da tespit edilemeyen bir yerden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, Kuzey Kıbrıs’tan çıkış yaptıklarını söyledi.

AİLESİ TARAFINDAN KAYIP BİLDİRİMİ YAPILDI

Zanlının ailesinin 20 Mart 2022 tarihinde kayıp bildirimi yaptığını, başlatılan soruşturma sonucu zanlının yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçtiğinin belirlendiğini açıklayan polis, zanlının 8 Temmuz'da ülkeye giriş yapmak isterken Ercan Havaalanında yakalandığını söyledi.

YASA DIŞI GEÇİŞİ SONRASI GÜNEYDE TUTUKLANDI

Polis, zanlının ifadesinde alkollü olduğu için arkadaşıyla birlikte sınırı ihlal edip, güneye gittiğini, Rum kesiminde tutuklandığını, bir buçuk yıl cezaevinde kaldığını, cezası bitince Mısır’a gönderildiğini, oradan da Türkiye’ye gittiğini ve buradaki ailesinin yanına gelmek için KKTC’ye döndüğünü söylediğini aktararak, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ailesinin 20 yıldır ülkede yaşadığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 400 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar