AK Parti'den anlaşmaya tepki! Rumlar şımartılıyor, her taraf savaş gemisi doldu...

11 Eylül 2024

Güncelleme: 12 Eylül 2024

A
A

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında savunma iş birliği yol haritası anlaşması imzalamasına tepki gösterdi. Çelik “Bu ne hukuka ne barışa hizmet eder” dedi.

ZgotmplZ

ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında savunma iş birliği yol haritası anlaşması imzalandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, imzalanan savunma anlaşmasına dikkat çekerek, adadaki istikrarsızlığın kaynağının Rum yönetimi olduğunu vurguladı.

“RUM YÖNETİMİ ŞIMARTILIYOR”

Kıbrıs Türkü’nü görmezden gelenlerin de Rum Yönetimi olduğunun altını çizen AK Parti Sözcüsü Çelik, “İki kurucu unsura dayalı yaklaşımdan kaçanlar onlardır. Türk'leri görmezden gelenler onlardır” dedi.

ABD’nin Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunu kalktığında, “Bu ne hukuka ne barışa hizmet eder” dediklerini hatırlatan Ömer Çelik, bu gibi adımların Rum yönetiminin şımarıklığını teşvik edecek yaklaşım olduğuna dikkat çekti.

“KAYIKÇI TEKNESİ GİREMEYECEK KADAR HER TARAF SAVAŞ GEMİSİ DOLMUŞ”

“Kim Akdeniz'de ne yapmak istiyorsa bunu net şekilde görüyoruz. Kayıkçı teknesi giremeyecek kadar her taraf savaş gemisi dolmuş” diyen Çelik, “Son derece yanlış ve reddedilmesi gereken yaklaşım olarak kayda girmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kıbrıs Türkü asla yalnız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar