AKEL, Hristodulidis'i eleştirdi: BM Yüksek Komiserliği'ne kibirle hitap etti

16 Haziran 2024

Güncelleme: 17 Haziran 2024

A
A

Güney Kıbrıs'taki parti AKEL, Rum lider Hristodulidis'in, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne, göç meselesinde kimseden ders almadığı ifadesinin kibir saçtığını savundu.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki siyasi parti AKEL, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne hitaben, "kimseden göç yönetimiyle ilgili ders almam" sözünün "kibir saçtığını ve ülkeyi uluslararası alanda teşhir ettiğini" vurguladı.

Rum basınındaki habere göre, AKEL, "göç meselesindeki çözümlerin ve politikaların, uluslararası hukuk ve BM ile çatışarak değil uluslararası hukuk içerisinde geliştirilmesi ve uygulanması gerektiği" görüşünü ortaya koydu, "aksi halde Kıbrıs, birçok düzeyde kendi kendini çürütür" uyarısında bulundu.

Açıklamada Hristodulidis’in, "BM ile çatışmaya girmek yerine Brüksel’den, sığınmacıların Güney Kıbrıs’ta mahsur bırakan politikaya son vermesini talep etmesi ve düzensiz göçmenlerin AB üyesi devletler arasında nüfusları ve olanakları oranında paylaştırılmasının istenmesi gerektiğine" işaret edildi.

AKEL açıklamasında, "Hristodulidis sağlam basıp Kıbrıs’a sahip çıkamıyorsa, kendinden başka kimseye bulaşmasın." ifadesi kullanıldı.

AKEL HAKKINDA

AKEL, açık adıyla Emekçi Halkın İlerici Partisi Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki komünist bir siyasi partidir. 1926 yılında Kıbrıs Komünist Partisi ismiyle, Yunanistan ve Kıbrıs'ın birleşmesine (Enosis)'e karşı kurulan parti; tam bağımsız ve iki uluslu Kıbrıs Cumhuriyeti'ni savunmaktadır. 1931 yılında Birleşik Krallık kolonizasyonu döneminde yasaklanan parti, 1941 yılında AKEL ismiyle tekrar kuruldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar