Alacak meselesi olduğu kişiyi kaçırdı

Kamalı Haber, 23 Ağustos 2024

A
A

Alacak-verecek meselesi bulunan bir kişiyi kaçırarak darp ede 6 kişiden yakalanan bir zanlı, teminatla serbest bırakıldı. Polis, diğer 5 şahsı arıyor.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “zorla insan kaçırma, alıkoyma, soygun, şiddet kullanma tehdidi ve ciddi darp” suçlarından tutuklanan zanlı C.D. teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarılırken, F.Ş. suçsuz olduğu anlaşılarak, serbest bırakıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis memuru, 13 Ağustos 2024 tarihinde A.Ö. ile aralarında alacak verecek işi olan zanlılar C.D. ve beraberindeki 5 kişinin müştekiyi Hamitköy’de faaliyet gösteren bir iş yerine çağırarak ciddi bir şekilde darp edip, cebindeki araç anahtarını alarak soygun suçunu işlediklerini, akabinde arka kısımdaki binaya götürerek zorla kaçırıp alıkoyduklarını söyledi. 

C.D. ile 5 kişinin, müştekiye şiddet tehdidinde bulunarak arabaya koyup Dörtyol bölgesinde bir durağa bıraktıklarını belirten polis, 16 Ağustos'ta yapılan şikayet üzerine zanlının tespit edilerek tutuklandığını, diğer 5 kişinin ise halen arandığını açıkladı.

Polis, zanlının iki kez mahkemeye çıkarıldığını, tutuklu olduğu süre içerisinde birçok kamera görüntüsü incelediklerini, zanlıyı suça bağlayıcı emareler tespit ettiklerini açıklayarak, KKTC vatandaşı olan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis memuru, mesele kapsamında tutuklanan F.Ş.’nin ise yapılan soruşturma sonucu suçla bağının görülmediğini, önceki gün açık ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 20 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar