Ankara ziyaretinde gündem olan dört başlık

1 Temmuz 2024

A
A

Tufan Erhürman, geçtiğimiz hafta yaptığı Ankara ziyaretinin detaylarını paylaştı.

ZgotmplZ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman (sağda) ile Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros (solda), Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüştü.
CTP Basın

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, geçtiğimiz hafta yaptığı Ankara ziyaretini değerlendirdi ve yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi verdi.

Kuzey Kıbrıs TV’de Ahmet Kaptan’ın sorularını yanıtlayan Erhürman, Özgür Özel’in, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı olduktan sonra ilk ziyaretini Kıbrıs’a yaptığını anımsatarak, ekibiyle birlikte partilerini de ziyaret ettiğini söyledi. Ardından gelen davetle Ankara’ya gittiklerini ifade eden Erhürman, Ankara’da CHP’nin yanı sıra, Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve bazı gazetecilerle de görüşmeler yaptıklarını belirtti.

DÖRT KONU BAŞLIĞI…

TOBB ile ekonominin gidişatını görüştüklerini belirten Erhürman, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başkan vekili Mustafa Elitaş ile görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Görüşmelerde dört konu başlıklarının olduğunu dile getiren Erhürman, “Bizim dört başlığımız vardı. Biri Kıbrıs sorunundaki gelişmelerdi. Diğeri ise Türkiye’ye gidip de giremeyen insanlarımızın sorunuydu. Mülkiyet ve Hizbullah tehditleri de diğer konu başlıklarıydı.” diye konuştu.

“DİYALOG KURMA FIRSATI YAKALADIK”

Ankara’da yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Erhürman, “Kendi görüşlerimizi ayrıntılı olarak paylaşma fırsatı yakaladık. Diyalog, monolog olmayan şeydir. Önemli olan karşı tarafı dinleyip anlamak ve karşı tarafın da sizi dinleyip anlamasıdır. Diyalog eksikliği vardı, bu diyaloğu kurma fırsatı yakaladık.” dedi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili neyi yanlış bulduklarını ve ne istediklerini anlatma fırsatı da yakaladıklarının altını çizen Erhürman, Ankara’da gazetecilerle yaptıkları görüşmenin önemine de işaret etti.

Tufan Erhürman, “CTP olarak, KKTC’nin iç gündemini Türkiye ile konuşma tavrı içerisinde hiç olmadık. Türkiye’den bir şey talep edelim de aranje olsun yaklaşımımız da olmadı. Bizim kurduğumuz diyalog hem Türkiye’yi hem KKTC’yi ilgilendiren meseleler üzerinedir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar