Anne-oğul ülkeye 1 kilo uyuşturucu ve silah soktu

Kamalı Haber, 16 Temmuz 2024

Güncelleme: 19 Temmuz 2024

A
A

Girne Limanı'ndan ülkeye bir kilo uyuşturucu ve 3 silahla girdikleri için tutuklanan anne-oğul, mahkemeye çıkarıldı. Daha önce de ülkeye 7 kez uyuşturucu soktuklarını söyleyen zanlılar, soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de Turizm Limanı’nda gerçekleştirilen Nokta Operasyonunda bir kilo uyuşturucu, 3 silah ve 30 mermiyle yakalanan B.U. ve annesi M.T. Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru, zanlıların ülkeye giriş yapmak istedikleri esnada gerçekleşen arama sonucu yakalandıklarını kaydetti. 

Polis, Lefkoşa ve Girne Polis Müdürlükleri ile Narkotik ve Kaçaklığı Önleme Müdürlüğü Ekiplerinin, 15 Temmuz'da saat 08.30 sıralarında, Girne Turizm Limanı’nda düzenlediği Nokta Operasyonu'nda, ülkeye giriş yapan B.U.'nun akülü tekerlekli sandalyesinde 3 adet 9 mm çapında tabanca ve 3 adet boş şarjör ve 30 adet 9 mm çapında canlı mermi, 2 ayrı paket halinde streç naylona sarılı, yaklaşık 1 kilogram ağırlığında Methamphetamin türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini kaydetti.

DAHA ÖNCE YEDİ KEZ UYUŞTURUCU GETİRDİĞİNİ SÖYLEDİ

Her iki zanlının da suçüstü yakalandığını, aynı gün Narkotik Şubede görevli bir polis ekibi tarafından Girne Şht. Mehmet Kurt Sokak'taki evlerinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey tespit edilemediğini açıklayan polis, zanlıların verdiği ilk ifadede bir kişinin yönlendirmesi ile söz konusu tabanca ve uyuşturucuyu Mersin Taşucu’ndan teslim aldıklarını, ayrıca farklı tarihlerde 7 kez daha uyuşturucu getirdiklerini söylediklerini kaydetti. 

"GEÇTİĞİMİZ YIL 25 KİLO UYUŞTURUCU SOKTULAR"

Zanlıların 2023 yılında da ülkeye 25 kilo uyuşturucu soktuklarına dair bilgi aldıklarını açıklayan polis, soruşturmanın devam ettiğini, incelenecek kamera görüntüleri ve alınacak ifadeler olduğunu, zanlıları yönlendirdiği tespit edilen bir şahsın da arandığını söyleyerek 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç, soruşturmanın selameti için zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar