Araç filmleri yasak... Halkın Partisi yasaların uygulanmasını istiyor

2 Haziran 2024

Güncelleme: 2 Haziran 2024

A
A

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi Aral Moral, araç camlarına çekilen siyah filmlerin trafikte ciddi tehlike arz ettiğini belirterek yürürlükteki yasanın uygulanması çağrısında bulundu.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi Aral Moral, araç camlarına çekilen siyah filmlerin trafikte ciddi tehlike arz ettiğini belirterek yürürlükteki yasanın uygulanması çağrısında bulundu.

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi Aral Moral, araçların camlarına çekilen siyah filmlerin, trafikte tehlike arz ettiğini, hem polisin araç sürücüsü ve yolcusunu görmesini engellediğini hem de iki sürücünün göz kontağı noktasında ciddi sıkıntı yaşattığını belirterek yürürlükteki yasanın uygulanması çağrısı yaptı.

Moral, yazılı açıklamasında bu filmlerin polislerin araç sürücüsünü ve yolcusunu görmesini engellediğini, ayrıca iki sürücünün göz kontağı kuramaması nedeniyle sorunlar yaşandığını vurguladı.

 Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi Aral Moral.

Moral, iki sürücünün birbirini görebilmesinin yanı sıra, asayiş konusunda da bu durumun önemine işaret etti. “Güvenlik güçleri de camlarında film çekili araçların sürücü ve yolcularını görebilmelidir” diyen Moral, araç camlarına sonradan film çekilmesi konusunda keyfi uygulamaların değil mevcut yasanın uygulanması gerektiğini belirtti.

MEVCUT YASA VE UYGULAMA

Açıklamasında, “Zaman zaman medyada da tartışılan bu konu, trafik güvenliği ve ülke asayişi açısından oldukça önemlidir. Örneğin, anayola çıkış yapmak isteyen bir aracın şoförünün sizi görüp görmediğini anlamanız açısından göz kontağı oldukça önemlidir. Bunun yanında, ülke güvenliği açısından da baktığınızda, güvenlik ekiplerinin araç içerisindekileri görebilmesi ve tespit edebilmesi noktasında da bu konu önem arz etmektedir. Bu konunun keyfi bir şekilde ele alınmaması şarttır” ifadelerine yer verdi.

Moral, araç camlarına çekilen filmlerle ilgili yasal mevzuatın muayene kontrolleri sırasında değil, 50/2000 Trafik Yasası’nın emrettiği şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı. İlgili yasa, camlara film konulmasını kesin olarak yasaklamaktadır. Mevcut yasanın günün koşullarına cevap verememesi durumunda, 24 yıllık bu yasanın da revize edilmesi gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar