Araç yangınları neden çıkıyor? Makinistten sürücülere tavsiyeler...

27 Haziran 2024

Güncelleme: 28 Haziran 2024

A
A

Sıcakların da etkisiyle peş peşe gelen araç yangını haberleri sonrası oto tamircileri, sürücüleri düzenli bakım ve harici parça konularında uyardı.

ZgotmplZ

Son günlerde araç yangınlarında artış yaşanırken, zamanında ve düzenli bakımın önemine dikkat çekiliyor.

MYK Haber, Lefkoşa’da Diyagnoz oto elektrik makinistlerinden Hakan Aslı’ya “Araç yangınlarını nedeni nedir, nasıl önüne geçilebilir?” sorularını yöneltti.

Aslı, şunları kaydetti:

"Araç yangınları genelde benzin hortumlarının aşınmasından dolayı ve bakımsızlıktan dolayı çıkıyor. Yani karbüratöre sızdırılan ufacık bir kıvılcım bile aracın yanmasına neden olabiliyor. Bu mekanik kısmı, olayın bir de elektriksel kısmı var.

Harici parçalar taktırdığımız zaman araca, bunların sigortalarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çok ısıya maruz kaldığı için sonradan takılan parçalar da yangına sebep verebiliyor.

Bazı arkadaşlar, arızayı bulmadan ona harici bir kablo çekiyor. Onun da sigorta amperi önemli. 10 amperlik bir sigortaya 30 amper sigorta takarsan kablonun yanmasına neden olur, bu da aracın da tabii hasar görmesine neden olur.

Genelde insanlar bir arıza olduğu zaman geliyor. Bir bakım için hiç gelen olmuyor. Araç ne zaman bozuldu, o zaman tamirci ya da elektrikçiye geliyor. Elektriksel ve mekanik açıdan araçlara zamanında bakım yapılması gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman bu yangınların önüne yüzde 100 olmasa bile yüzde elli geçilmiş olur."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar