Arıklı "3D yetmez" dedi: Masaya oturmak için "1K" da şart olmalı

13 Eylül 2024

Güncelleme: 13 Eylül 2024

A
A

Erhan Arıklı, masaya oturmak için doğrudan uçuş, doğrudan temas ve doğrudan ticaret şartlarına, "kablo ile enterkonnekte" şartının da eklenmesini istedi.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 22 Eylül'de New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, Kıbrıs konusunda masaya oturmak için bir ek şart daha sunması gerektiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Arıklı, doğrudan uçuş, doğrudan temas ve doğrudan ticaret şartlarına, "kablo ile enterkonnekte" şartının da eklenmesini istedi.

Erhan Arıklı, "3D' değil, '3D1K" şart olmalı" başlıklı açıklamasında, şunlara yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Tatar, Guterres'e, masaya oturma şartı olarak 3 D (Doğrudan Uçuş, Doğrudan Temas ve Doğrudan Ticaret) konusunu dile getirmiştir. Bize göre bu kadar yaşanmışlıklardan sonra şayet konjonktür gereği masaya oturmak zorunda kalacaksak bu 3 talep son derece doğru fakat eksik bir taleptir.

Bu 3 D'ye mutlak surette "Kablo ile Enterkonnekte" şartı da eklenmelidir. Esasen kablo ile elektrik, bizim olduğu kadar Rumlar için de hayati öneme haiz bir konudur.

Güney Kıbrıs'ın "Great Sea İnterconnector" projesi için 1.9 milyar Avroya ihtiyaç duyduğu ve bu kaynağı bulmakta zorlandığı herkesin malumudur. Oysa Güney Kıbrıs, KKTC ve Türkiye üzerinden çok daha ucuza ve çok daha kısa sürede ana karaya yani Yunanistan’a bağlanabilir. 

Sayın Cumhurbaşkanı, masaya oturma şartlarına "Kablo İle Elektrik" şartını da eklemeli ve böylece 3 D 1 K formülünü ileri sürmelidir."

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 22 Eylül'de New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacağı görüşmede Kıbrıs Türk halkının egemenlik hakkının teyit edilmesi konusunda "direkt uçuş, direkt ticaret ve direkt temas" talepleri karşılanmadan müzakere masasına oturmayacaklarını Guterres'e ileteceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar