Arıklı: Karşılama krizi yaratıp Feyzioğlu'na bu denli yüklenilmesi haksızlık

23 Temmuz 2024

A
A

Erhan Arıklı, 20 Temmuz törenleri için KKTC'ye gelen CHP lideri Özel'in TC Lefkoşa Büyükelçisi tarafından karşılanmadığı yönündeki şikayetine ilişkin, Feyzioğlu'na haksızlık yapıldığı yorumunda bulundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle KKTC'ye gelen Türkiye'nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkın Partisi’ni (HP) ziyaretinde, CHP'nin adaya geldiğinde TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından karşılanmadığını ifade ederek, "CHP heyetine gereken devlet protokolü uygulanmadı" eleştirisinde bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Özgür Özel'in, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu'nun CHP heyetini karşılamamasına yönelik şikayetini değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Arıklı, Türkiye'den gelen partilerin karşılanma ve uğurlanmaları görevlerinin ülkedeki siyasi partilere verildiğini ifade ederek, "Keşke Sayın Özel'e Meclisin CHP heyetini karşılama görevini CTP'ye tevdi ettiği söylenseydi de bu kriz yaşanmasaydı." yorumunu yaptı.

Türkiye'den gelecek yüzlerce kişilik devlet protokolü programını yönetmek için 15 gün öncesinden çalışmaya başlayan Feyzioğlu'na ciddi bir haksızlık yapıldığını ifade eden Arıklı, "Türkiye'den şimdiye kadar buraya yapılan en büyük siyasi çıkarmayı başarı ile yöneten bir kişiye, karşılama krizi yaratıp bu denli yüklenilmesi haksızlıktır." dedi.

Arıklı, paylaşımının tamamında şunları kaydetti:

"FEYZİOĞLU'NA HAKSIZLIK...

20 Temmuz Barış Harekatının 50. Yıl kutlamalarına Türkiye'nin ilgisi büyüktü. Aralarında Milletvekili, Bakan, Belediye Başkanı ve tüm Siyasi Parti Genel Başkan ve heyetlerinin de olduğu 1000 civarında insan ağırlandı o gün...

Protokol gereği gelen heyetlerin karşılanması ve ağırlanmasında da TC Elçiliği, Cumhuriyet Meclisi ve Dışişleri arasında bir iş bölümü yapılmıştı. Türkiye'den gelen siyasi parti heyetlerinin karşılanması konusunda ise Meclisteki siyasi partilere görev tevdi edilmişti.

Meclisten bize yapılan bildirimde, YDP olarak bizim Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisini karşılayacağımız ve uğurlayacağımız söylendi. Bu görevlendirmeden elbette onur duyduk. Ama ben mesela okul arkadaşım BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi de karşılamak isterdim. "Hayır" denildi. "BBP'yi karşılama görevi DP'ye tevdi edildi"

Hal böyle iken, Türkiye'nin Ana Muhalefet lideri Özgür Özel, kendisini karşılamadı diye Büyükelçi Fevzioğlu'ndan şikayetçi olmuş. Keşke Sayın Özel'e Meclisin CHP heyetini karşılama görevini CTP'ye tevdi ettiği söylenseydi de bu kriz yaşanmasaydı.

Haa buna rağmen "Sayın Büyükelçi CHP Heyetini karşılayabilir miydi?" derseniz, inanın yüzlerce kişiden oluşan Devlet Protokolünün programını yönetmek için 15 gün önceden başlayan çalışmaların başındaki kişi olan Feyzioğlu'nun buna vakti var mıydı bilemem. 

Ama bana göre, Feyzioğlu'na ciddi bir haksızlık yapılıyor. Türkiye'den şimdiye kadar buraya yapılan en büyük siyasi çıkarmayı başarı ile yöneten bir kişiye, karşılama krizi yaratıp bu denli yüklenilmesi haksızlıktır."

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Özgür Özel açıklamasında; ''Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, iddiaların doğru olmadığını, liderleri karşılama görevinin KKTC Meclisi’ne ait olduğunu, hiçbir lideri karşılamadıklarını söyleyerek, "Büyükelçilik olarak herkese yetişemedik, yetişemiyoruz. Bilaistisna Türkiye’den gelen bütün partileri KKTC Meclisi çağırdı. Onların davetlileri çünkü. Biz TBMM’nin gönderdiği heyetleri parti ayrımı yapmaksızın karşıladık." ifadelerini kullanmıştı.

POLEMİĞE DÖNÜŞTÜ

Özel'in devamında, ''Bu, meslekten gelmemenin, geldiği makamı hazmedememenin bir sonucudur.'' sözlerini sarf etmesi ile polemiğe dönüşen konuyla ilgili Feyzioğlu ise; ''Bu kendisine de söylenebilir ama ben polemiğe girmeyeceğim. Dışişleri Bakanlığı’na bildirebilir, hiç sorun yok.'' yanıtını vererek, sözlerine ''Hazmedemeyen ben değilim ki. Bir zamanlar siyaset yaptığı için, o sebeple saldırıyor. Bırakın Allah aşkına bunları. Konuşturmayın beni." ifadeleriyle devam etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar