Arıklı, Özge Ceren Abi'nin davası için hükümet adına İzmir'de

4 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

İzmir'de 12 Temmuz 2024'te yaşanan sel felaketinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk Özge Ceren Abi'nin davası yarın İzmir'de görülecek. Bakan Arıklı, İzmir'e giderek Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun ile görüştü.

ZgotmplZ

İzmir'de 12 Temmuz 2024 tarihinde sel felaketinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişiden biri olan Kıbrıslı Türk Özge Ceren Abi'nin ilk davası yarın İzmir Adliyesinde görülecek.

Davanın önemini vurgulamak amacıyla Hükümet adına İzmir’e giden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun ile bir görüşme yaptı.

Arıklı, bu görüşmenin ardından olayla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

İHMALLER ZİNCİRİ

Arıklı, sel felaketinin sonucunda iki genç kadının hayatını kaybettiğini belirterek, olayın bir ihmaller zinciri sonucu gerçekleştiğini ifade etti. 2015 yılında GEDİZ AŞ'nin, olayın meydana geldiği bölgede alt yapı kablo döşeme işini yapmış olduğunu söyledi. Ancak, kabloların yer yüzeyine çok yakın bir şekilde döşendiğini ve bu durumun tehlike yarattığını belirtti. Normalde kabloların 80-60 santimetre derinliğe döşenmesi gerektiğini, ancak bu derinliğin 45-36 santimetre olduğunu açıkladı.

DEFALARCA ŞİKAET EDİLDİ, YETKİLİLER DUYARSIZ KALDI

Olay yerinde sık sık elektrik çarpması vakalarının yaşandığını ve bu duruma yönelik belediye ve Gediz Elektrik Kurumu'na defalarca şikayet yapıldığını belirtti. Hatta 2019 yılında Ege Telgraf Gazetesi, bu soruna dikkat çekmiş ve "Çözüm için illa biri mi ölmeli?" başlıklı bir manşet atmış, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti.

 4 Ocak 2024 tarihinde İZSU’nun olay yerine 3 adet mazgal döşediğini, bu işlemin sırasında kabloların daha da yukarı çekilerek korumasız bırakıldığını söyledi. 9 Ocak 2024’te GEDİZ Elektrik’in olay yerinde çalışma yaptığı ancak kökten bir çözüm üretmediğini belirtti.

12 Temmuz 2024'te Özge Ceren Abi ve bir başka kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

13 KİŞİ TUTUKLU, 2 KİŞİ FİRARİ

Bakan Arıklı, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın titiz çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti ve şu anda 13’ü tutuklu 42 kişi hakkında dava açıldığını, 2 kişinin ise firari olduğunu açıkladı.

Bakan Arıklı, davayı yakından takip ettiklerini ve sorumlulara ibretlik bir ceza verilmesini talep ettiklerini belirtti. Olayın hem kurumsal hem de hukuki boyutunun titizlikle ele alınmasını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar